„Ignitis“ Palangoje įrengs 24 vietas elektromobiliams krauti

Praėjusią savaitę Palangos miesto rinkliavų centras pasirašė sutartį su bendrove „Ignitis“, numatančią kitąmet poilsiautojų pamėgtame mieste įrengti ne mažiau kaip 24 naujas vietas netaršiems automobiliams krauti.

„Ignitis“ Palangoje įrengs 24 vietas elektromobiliams krauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ignitis“ Palangoje įrengs 24 vietas elektromobiliams krauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ignitis“ Palangoje įrengs 24 vietas elektromobiliams krauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ignitis“ Palangoje įrengs 24 vietas elektromobiliams krauti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-21 16:14

„Praėjusios darbo savaitės pabaigoje pasirašyta Palangai itin svarbi sutartis. Biudžetinė įstaiga Palangos miesto rinkliavų centras buvo paskelbusi viešą konkursą dėl elektrinių automobilių pakrovimo stotelių įrengimo ir jų eksploatavimo patikėjimo teise valdomose automobilių stovėjimo aikštelėse Palangoje, Taikos gatvėje 2 ir Ronžės gatvėje 5A“, – savo „Facebook“ paskyroje pirmadienį pranešė Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.

„Šio konkurso laimėtoja UAB „Ignitis“ ir Palangos miesto rinkliavų centras praėjusią savaitę pasirašė minėtų aikštelių dalių nuomos sutartį“, – pridūrė jis.

Kaip Eltai antradienį nurodė bendrovė „Ignitis“, Palangoje planuojama įrengti 24 elektromobilių įkrovimo vietas.

Palanga, ko gero, yra viena geidžiamiausių lokacijų elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą plečiančiam verslui, „Ignitis“ ne išimtis. Taip yra dėl kurorto lankytojų ir gyventojų, neabejingų tvarumo idėjoms“, – rašoma „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamento vadovo Eimanto Baltos perduotame komentare.

„Ypatingai vertiname laimėtą konkursą ir nekantraujame pradėti darbus, kad „Ignitis ON“ tinklas laiku, kaip suplanuota, pasipildytų veikiančiomis įkrovimo prieigomis, o elektromobilių vairuotojai Palangoje patogiai ir greitai įsikrautų savo transporto priemonę“, – pabrėžė E.Balta.

Nurodoma, kad Taikos gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje „Ignitis“ įrengs ne mažiau 8 automobilių pakrovimo stotelių – po dvi didelės galios įkrovimo bei 2 stoteles po dvi labai didelės galios įkrovimo prieigas.

Tad šioje aikštelėje iš viso atsiras 20 elektromobilių įkrovimo vietų. Tuo metu Ronžės gatvėje esančioje aikštelėje bus įrengtos dar 4 vietos.

Planuojama, kad stotelės Palangoje bus įrengtos iki kitų metų liepos 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.