„Hyundai“ Europos rinkai ruošia staigmeną: pasirodys Korėjoje populiarus modelis

Šiuo metu „Hyundai“ modelių gamoje mažiausias automobilis yra „Casper“, tačiau jis parduodamas tik Pietų Korėjos rinkoje ir tik su benzininiais varikliais, o šių metų pabaigoje koncernas žada savo mažylį atvežti į Europą.

„Hyundai Casper“.<br>Unsplash nuotr.
„Hyundai Casper“.<br>Unsplash nuotr.
„Hyundai Casper“.<br>Unsplash nuotr.
„Hyundai Casper“.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 7:49 AM

Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, naujos kartos „Hyundai Casper“ turės elektrinę versiją, kurią korėjiečiai ir nori pardavinėti Europos rinkoje kaip nedidelį elektromobilį už palyginti nedidelę kainą.

„Casper“ Korėjos rinkoje debiutavo prieš trejus metus, jo ilgis nesiekia ir 4 m. Korėjoje benzininės šio automobilio versijos kainos prasideda nuo maždaug 10 tūkst. eurų ir jau bazinėje įrangoje turi nemažai komforto ir saugumo įrangos, tačiau viduje slepia vos litro varikliuką, kurio galia siekia 100 arklio galių.

Korėjoje tai gan sėkmingas modelis, pernai jų buvo perduota beveik 50 tūkst, pavyzdžiui, „Hyundai Kona“ susilaukė trečdaliu mažesnio populiarumo.

O turint omenyje, kad Europos rinkoje pigiausias „Dacia“ elektromobilis kainuoja daugiau ir atrodo pigus korėjiečių mažylis gali susilaukti populiarumo, ypač jeigu „Hyundai“ išlaikytų bent panašią kainą kaip ir savo namų rinkoje.

Mažieji elektromobiliai jau pastebėti ir Japonijos keliuose. Panašu, kad korėjos gamintojas nusitaikė ir į šią rinką.

Tiesa, prancūzų žurnalo „Auto Moto“ redaktoriai prognozuoja, kad Europoje „Hyundai Casper“ kaina gali būti dvigubai didesnė ir siekti net iki 20 tūkst. eurų. Taip yra todėl, kad kokybiškų, mažų ir nebrangių elektra varomų automobilių čia nėra. Manoma, kad „Hyundai Casper“ Europoje konkuruotų su elektrine „Citroen C3“ versija.

Be to, siekiant subsidijų, Europai skitas „Casper“ modelis gali būti gaminamas „Hyundai“ gamykloje Čekijoje, kur ginami „Hyundai i30“, „Tucson“ „Kona Electric“ automobiliai.

„Hyundai Casper“ modelis gali būti lengvai adaptuotas ir parduodamas po „Kia“ ženkleliu, nes tai to paties koncerno kompanija, tačiau kol kas žinių apie tai, ar Europoje atsiras elektrinė maža „Kia“ – nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.