Girti prie automobilio vairo sėdėję Mios kolegos neblaivios atlikėjos nesmerkia

Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia praėjusią naktį papildė pramogų pasaulio garsenybių gretas, kurios pareigūnams įkliuvo neblaivios prie vairo. Girtos šalies žvaigždės kelyje – ne toks jau retas reiškinys Lietuvoje. Viešuoju transportu ar taksi paslaugomis vis dažniau priverstinai naudojasi krūva scenos įžymybių. Ir tik todėl, kad padauginusios alkoholio nutarė sėsti prie savo automobilio vairo. Tiesa, ar Mia neteks vairuotojo pažymėjimo dar yra neaišku.

D. Zvonkus (kairėje) ir A. Rimiškis dainininkės Mios neteisia.<br>LR archyvas
D. Zvonkus (kairėje) ir A. Rimiškis dainininkės Mios neteisia.<br>LR archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-04-12 17:20, atnaujinta 2018-03-08 09:34

Praėjusių metų rudenį kompozitorius ir atlikėjas Deivydas Zvonkus už tai, kad vairavo neblaivus, teismo nubaustas ne tik pinigine bauda, bet ir metams neteko vairuotojo pažymėjo.

Kalbėdamasis su portalu lrytas.lt D. Zvonkus patikino, kad be automobilio išsiverčia kuo puikiausiai – važinėtis vien viešuoju transportu vyrui netenka, nes į pagalbą atskuba bičiuliai. „Jeigu reikia – paveža draugai. Vaikštau pėsčiomis ir važinėju dviračiu“, – pasakojo D. Zvonkus.

Užjausti scenos kolegės Mios vyras neskubėjo. Pasak jo, dainininkė yra suaugusi moteris, todėl patarimų jai šiuo klausimu žarstyti neketina: „Nepasisekė žmogui, ką jau čia padarysi“.

Dainininkui Andriui Rimiškiui liko kiek daugiau nei metai, kai jis galės džiaugtis atgavęs vairuotojo pažymėjimą. Teismo sprendimu vyras 2,5 metų neteko vairuotojo pažymėjimo ir turėjo sumokėti piniginę baudą už tai, kad prie vairo sučiuptas išgėręs.

„Paskambinote beveik per jubiliejų. Tuoj bus lygiai metai, kaip netekau vairuotojo pažymėjimo. Iš pradžių jaučiausi siaubingai, neįsivaizdavau savo gyvenimo be automobilio, tačiau paskui su tuo susitaikiau ir tiek. Į koncertus vežioja vairuotojas arba žmona. Daugiau laiko būnu su šeima, dukrytė jau moka visas mano dainas“, - nusijuokė A. Rimiškis.

Andrius patikino, kad kelių eismo taisyklių jis nelinkęs laužyti. Kartas nuo karto policijos pareigūnams įkliūdavo už leistino greičio viršijimą.

„Auksinė taisyklė visiems, kurie geria arba kartais paragauja – sėsti prie automobilio vairo išgėrus yra tas pats, kaip atsistoti prieš mokytoją ir neblaiviam bandyti išlaikyti egzaminą. Kelyje žmogus privalo būti blaivia galva. Tiesa, reiktų pastebėti, kad ir tie patys pareigūnai savo kolegoms ne taip jau retai įkliūna išgėrę prie automobilio vairo...“, – kalbėjo dainininkas.

A. Rimiškis sakė, kad dainininkę Mią jis palaiko ir linki jai stiprybės: „Mia yra auksinis žmogus. Tegu eina pirmyn ir toliau kuria dainas. Stiprybės tau, Mia, ir žinok, kad mes tave palaikome“.

Girti prie vairo yra pričiupti ir aktoriai Ramūnas Rudokas, Ramūnas Cicėnas, Gytis Ivanauskas ir Artūras Sakalauskas. Menininkai policijos pareigūnams įkliuvo neblaivi, todėl ne tik sumokėjo piniginę baudą, bet ir kuriam laikui neteko teisės sėstis prie automobilio vairo.

R. Cicėnas vairuotojo pažymėjimą prarado ketveriems metams. Būdamas girtas aktorius užkliudė ir nuvertė kelyje stovėjusį šviesoforą.

Aktorius A. Sakalauskas važiuodamas neblaivus sostinės gatvėmis apdaužė net dešimt automobilių ir apgadino savo.

Žinomas choreografas G. Ivanauskas policijos pareigūnas girtas prie vairo įkliuvo ir buvo nubaustas ne kartą.

Neblaivus prie vairo daug sykių yra sėdėjęs ir dainininkas Egidijus Dragūnas. Populiaraus atlikėjo nuo sau ir aplinkiniams žalingo pomėgio, važinėtis automobiliu girtam, neatbaido nei piniginės baudos, nei vairuotojo pažymėjimo praradimas.

Tačiau ne tik scenos žvaigždės leidžia sau padauginus alkoholio vaidinti kelių erelius. Neblaivus pareigūnų buvo sulaikytas ir buvęs Seimo narys Rokas Žilinskas. Parlamentaras vairuotojo pažymėjimą prarado dvejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.