Blogo elgesio pavyzdžiai: neblaivios užsienio įžymybės prie vairo

Įžymūs žmonės nuolatos yra visuomenės dėmesio centre, jų elgesį nuolat vertina aplinkiniai. Atrodytų, kad įžymybės kaip tik turėtų būti tie žmonės, kurie elgiasi atsakingai, rodo gerą pavyzdį, naudodamiesi savo padėtimi visuomenėje skatina tinkamą elgesį. Deja, neretai tiek užsienyje, tiek Lietuvoje būna visai priešingai. Pateikiame užsienio įžymybių sąrašą, kurių pavyzdžiu neturėtų sekti niekas: visi šie žmonės sėdo prie vairo išgėrę ir taip sukėlė pavojų tiek savo, tiek aplinkinių sveikatai ir gyvybei. Laimei, jie buvo sulaikyti laiku.

Dalį padaužiškų veiksmų iš filmo scenų M. Rodriguez, regis, perkėlė į realų gyvenimą.<br>Kadras iš filmo "Absoliutus blogis"
Dalį padaužiškų veiksmų iš filmo scenų M. Rodriguez, regis, perkėlė į realų gyvenimą.<br>Kadras iš filmo "Absoliutus blogis"
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Janušauskas

2013-07-18 19:01, atnaujinta 2018-03-02 22:24

George W. Bushas. JAV prezidentas 2000-2008 m. ne kartą tapo pašaipų objektu dėl keistų pasisakymų viešumoje. Pats G. Bushas yra prisipažinęs, jog jaunystėje yra turėjęs problemų su alkoholiu. 1976 m. Meino valstijoje būsimasis JAV prezidentas buvo sulaikytas prie vairo neblaivus. Jis prisipažino esąs kaltas, sumokėjo 150 dolerių baudą ir dvejiems metams prarado vairuotojo pažymėjimą.

Melas Gibsonas. Lietuvoje pasisakymo apie „aštriadančius beisbolo lazdomis ginkluotus lietuvius“ išgarsintas aktorius 2006 m. policijos buvo sulaikytas, kuomet kelyje, kuriame leidžiamas 60 km/val. greitis, skriejo 140 km/val. greičiu. Sustabdžius jį, paaiškėjo, kad jis ne tik viršijo greitį, bet ir vairavo neblaivus. Sumokėjęs 5 tūkst. dolerių užstatą, M. Gibsonas buvo paleistas iš areštinės ir 3 mėnesius turėjo lankyti specialius alkoholikams skirtus kursus.

Michelle Rodriguez. Ši aktorė vaidino dviejose filmo „The Fast and The Furious“ („Greiti ir įsiutę“) dalyse. Atrodo, kad dalį filmavimo aikštelėje įgytos patirties aktorė perkėlė ir į realų gyvenimą: pirmą kartą už vairavimą esant neblaiviai aktorė buvo bausta dar 2003 m. Po metų aktorė vėl buvo sulaikyta vairuojanti neblaivi. Šį kartą jai teko 48 valandas praleisti už grotų, atlikti viešuosius darbus ir 3 mėnesius lankyti kursus alkoholikams.

Neįtikėtina, tačiau aktorė nepasimokė ir tada: 2005 m. ji vėl buvo sulaikyta girta prie vairo. M. Rodriguez vėl teko lankyti specialius kursus ir 240 valandų dirbti viešuosius darbus. Kadangi tai buvo jau ne pirmas toks pažeidimas, šį kartą ji dar buvo nubausta ir 60 dienų kalėjimo bausme. Tačiau kalėjimas, kuriame ji turėjo sėdėti, buvo perpildytas, ir dėl to ji iš kalėjimo buvo paleista pačią pirmą dieną.

Mike'as Tysonas. Buvęs boksininkas, ir ringe garsėjęs neprognozuojamu elgesiu, 2006 m. važiuodamas automobiliu nesustojo prie „Stop“ ženklo ir vos neatsitrenkė į jį stabdžiusio šerifo automobilį. Paaiškėjo, kad jis ne tik vairavo neblaivus, bet jo automobilyje buvo rasta ir kokaino. Jį sustabdžiusių pareigūnų teigimu, juos nustebino M. Tysono elgesys: net ir būdamas girtas jis elgėsi kaip džentelmenas, buvo labai mandagus su policininkais ir sutiko su jais bendradarbiauti. Tačiau, žinoma, jo elgesio tai niekaip negali pateisinti.

George'as Michaelas. Šio atlikėjo, kurį išgarsino daina „Last Christmas“, automobilis buvo rastas prie šviesoforo – įsijungus raudonai šviesai automobilis sustojo, o įsijungus žaliai taip ir nepajudėjo. Iškviesti pareigūnai, apžiūrėję automobilį, apstulbo: jame jie rado G. Michaelą, miegantį ant vairo. Atlikėjas buvo pažadintas, o po jam atlikto girtumo testo paaiškėjo, kad jis buvo girtas, ir, be to, vartojęs raminamuosius vaistus. Atlikėjui teisė vairuoti automobilį buvo atimta 2 metams, be to, jis turėjo sumokėti beveik 5 tūkst. dolerių baudą. Pats G. Michaelas savo kaltės nepripažino, ir dėl visko apkaltino žiniasklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu