Latvijos pasienyje apvirto automobilis, sužeisti keturi jaunuoliai

Šeštadienio paryčiais Pasvalio rajone, Latvijos pasienyje esančiame Saločių miestelyje jaunimėlio pasivažinėjimas baigėsi nelaime. Nulėkus nuo kelio ir apvirtus automobiliui, sužeisti du vaikinai ir dvi nepilnametės merginos. Visi keturi gydomi ligoninėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-07-27 13:06, atnaujinta 2018-03-02 13:55

Apie Saločiuose, Laisvės gatvėje įvykusią avariją specialiosioms tarnyboms pranešta 4 valandą 53 minutės. Telefonu paskambinęs žmogus pasakė, kad apvirtusiame automobilyje yra prispaustų žmonių.

„Miegodamas išgirdau smūgio garsą. Supratau, kad įvyko avarija. Atsikėlęs nuskubėjau pasižiūrėti. Keliasdešimt metrų nuo mano namų kelias daro staigų posūkį. Nulėkęs pamačiau, kad mašina griovyje apvirtusi, vienas vaikinas joje buvo be sąmonės. Patikrinau pulsą, pamačiau, kad jis gyvas. Po kelių minučių jis atsipeikėjo“, - pasakojo pagalbą iškvietęs Saločių gyventojas Vygantas L.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai išvadavo mašinoje buvusį vaikiną. Kiti ekipažo nariai – vaikinas ir dvi merginos, iš apvirtusio automobilio Audi A4 išlipo patys. Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl to, kad vairuotojas važiavo nesaugiu greičiu ir nesuvaldė mašinos. Kelio vingyje automobilis trenkėsi į pralaidą ir apvirto ant stogo.

Patikrinus paaiškėjo, kad 18–metis vairuotojas buvo neblaivus. Nustatyta, kad jo organizme yra 1,39 promilės alkoholio. Vaikinas neigia vairavęs automobilį. Kartu važiavo dar vienas 20–metis vaikinas. Abu jie yra Radviliškio rajono gyventojai.

Automobilyje buvo ir dvi 16–kos ir 17–kos metų merginos. Jos abi yra kaunietės. Viena sužalota nepilnametė buvo skubiai išvežta į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Jai lūžo žastikaulis. Kiti jaunuoliai paguldyti į Pasvalio ligoninės Traumatologijos skyrių. Jiems diagnozuoti galvos smegenų sukrėtimai, stiprūs kūno sumušimai.

Avarijos priežastis ir aplinkybes tiria policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.