Panevėžio centre - įspūdingas automobilio skrydis

Panevėžio centre pirmadienį apie 15 valandą pasigirdęs didžiulis

Avarijos vieta atrodė kraupiai, tačiau žmonės nenukentėjo.<br>A.Švelnos nuotr.
Avarijos vieta atrodė kraupiai, tačiau žmonės nenukentėjo.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 12, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:03 AM

Dideliu greičiu Vilniaus gatve lėkusiam „Saab“ markės automobiliui sukdamas į kairę pasipainiojo „Renault“ markės automobilis. Bandydamas išvengti susidūrimo, „Saab“ vairuotojas pasuko vairą ir nebesuvaldė mašinos. Ši nedaug užkabino jam kliūtimi tapusią „Renault“ ir visa jėga trenkėsi į apšvietimo stulpą. Šį nulaužusi, apsivertė važiuojamoje Vilniaus gatvės dalyje.

Avariją matę liudininkai negalėjo patikėti, kaip iš apvirtusios ant stogo mašinos keturpėsčiomis išropoję trys jaunuoliai atsistojo, užsirūkė ir ėmė nervingai vaikščioti aplink nepataisomai sumaitotą automobilį. Jo detalės per keliasdešimt metrų išlakstė į įvairias puses.

Po kelių minučių atlėkusios greitosios pagalbos medikai gūžčiojo pečiais ir jaunuolius vadino laimės kūdikiais.

Avarinę situaciją sukėlęs pensininkas negalėjo atsitokėti. Jeigu didžiuliu greičiu Vilniaus gatve lėkusi jaunuolių mašina būtų atsitrenkusi į pensininkų poros automobilį, pasekmės galėjo būti liūdnesnės.

Laimei, nenukentėjo praeiviai. Avarijos metu vos per žingsnį nuo nulaužto stulpo buvusi jauna moteris sakė, kad atsipeikėjo tuomet, kai stulpas nuvirto. Tuomet ji žengė atbula nuo avarijos vietos. „Gerai, kad stulpas virto ne į mano pusę“, – negalėjo atsidžiaugti panevėžietė.

Pagyvenusi dviratininkė irgi patyrė šoką. Vos pravažiavusi sankryžą, ji išgirdo trenksmą ir pamatė, kaip verčiasi mašina ir lūžta stulpas toje vietoje, kur ji vos prieš minutę buvo.

Avarijos sukrėsti žiūrovai pasidalino į dvi stovyklas. Vieni keikė pensininkus, kuriems „jau nevalia sėstis prie vairo“, kiti koneveikė jaunus „savižudžius ir organų donorus, lakstančius beprotišku greičiu“. Kai kur aistros taip įsiliepsnojo, kad vos neprireikė policijos joms atvėsinti.

Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkas „Renault“ vairuotojas. Jam gresia atsakomybė už avarinės situacijos sukėlimą. Tačiau įvykį tiriantys pareigūnai įvertins visas avarijos aplinkybes.

Sankryža yra filmuojama vaizdo kameromis. Tikriausiai nebus sunku nustatyti, kokiu greičiu važiavo „Saab“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.