Kelių ereliai vėl gerina rekordus

182 kilometrai per valandą. Tokiu greičiu Klaipėdos gatve skriejo 25 metų kelių erelis, leistiną greitį viršijęs 132 kilometrais per valandą ir tapęs uostamiesčio pažeidėju rekordininku, rašo „Lietuvos rytas”.

Prie BMW vairo sėdę du jauni klaipėdiečiai spjovė į greičio apribojimus.
Prie BMW vairo sėdę du jauni klaipėdiečiai spjovė į greičio apribojimus.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Aug 13, 2013, 8:18 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:48 PM

Klaipėdoje, Liepojos gatvėje, sumontuotas greičio matuoklis didžiuliu greičiu skriejantį BMW 530 užfiksavo rugpjūčio 4-ąją po vidurnakčio. Šioje vietoje leistinas greitis – 50 kilometrų per valandą.

Policijos pareigūnai nustatė, jog pažeidėjas gyvena toje pačioje gatvėje. Paskambinus telefonu jis iškart sutiko atvykti į kelių policijos biurą.

Jaunuolis čia pasirodė su motina. Jis aiškino, kad dirba užsienyje, o BMW automobilis – ne jo. Anksčiau jokių nuobaudų neturėjęs klaipėdietis teigė tik norėjęs išsiaiškinti BMW automobilio galimybes.

Kelių erelio laukia teismas. Jam gresia bauda iki pusantro tūkstančio litų ir teisės vairuoti atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

Vaikščios pėsčias

* Gegužės pabaigoje už neleistinus viražus kelyje nuteistas dvidešimtmetis klaipėdietis Aivaras Užgalis taip pat teigė norėjęs išbandyti automobilį po remonto.

* Kovo 22-ąją jis kelyje Klaipėda–Palanga automobiliu BMW X5 skriejo 179 kilometrų per valandą greičiu.

* „Draugas po remonto paliko automobilį ir leido man pasivažinėti, kol jis išvykęs į užsienį. Panorau išbandyti. Ties prekybos centru „Ermitažas” pastebėjau, kad sublyksėjo greičio matuoklis. Gailiuosi, tai pirmoji mano nuobauda”, – teisme sakė A.Užgalis.

* Dar nėra nė metų, kai Statybininkų mokyklos trečiakursis gavo vairuotojo pažymėjimą. Palangos plentu toje vietoje dvejų metų vairavimo stažo neturinčiam asmeniui leidžiama važiuoti 70 kilometrų per valandą greičiu.

* A.Užgalis greitį viršijo 109 km per val.

* Automobilio savininkas apie pažeidimą sužinojo tik gavęs pranešimą iš policijos. Vyras patvirtino leidęs vairuoti savąjį BMW jaunuoliui ir tikisi, kad šis incidentas bus jam gera pamoka ateičiai.

* A.Užgalis negalės sėsti prie vairo vienus metus ir du mėnesius. Be to, jam skirta 1200 litų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?