Penkios saugumo taisyklės važiuojantiems dviračiu

Vasara, o ir artėjantis ruduo yra puikus laikas pasivažinėjimams dviračiu, tad pateikiame kelis patarimus, kaip tai daryti saugiai. Savaime suprantama, kad važiuojant dviračiu reikia laikytis saugaus eismo taisyklių, nedaryti staigių manevrų ir nekelti pavojaus sau bei kitiems. Tačiau yra ir daugiau dalykų, į kuriuos būtinai reikia atkreipti dėmesį ruošiantis net ir į trumpą kelionę dviračiu.

Važiuojant dviračiu reikia laikytis saugaus eismo taisyklių, nedaryti staigių manevrų ir nekelti pavojaus sau bei kitiems.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Važiuojant dviračiu reikia laikytis saugaus eismo taisyklių, nedaryti staigių manevrų ir nekelti pavojaus sau bei kitiems.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Janušauskas

Aug 18, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:36 PM

1. Pirmiausiai patikrinkite, ar padangos gerai pripūstos, stabdžiai veikia, o grandinė – švari ir nekelia trukdžių važiuojant. Tai pagrindiniai veiksniai, lemiantys saugų ir sklandų važiavimą.

2. Dėvėkite ryškius drabužius. Susiruošę pasivažinėti dviračiu, neretai apsivelkame tiesiog mėgiamus marškinėlius, kad ir kokios jei bebūtų spalvos. Tačiau iš tiesų reikėtų tikslingai rinktis kuo ryškesnius ar bent baltus rūbus, kad būtume kuo labiau matomi kelyje.

3. Rinkitės patogią avalynę. Net jeigu labai norisi avėti aukštakulnius ar įspiriamas basutes, verčiau pasirinkite lygiapadžius batus, kurie patikimai laikosi ant kojos. Raištelius ar dekoratyvines batų detales „paslėpkite“, kad nekabėtų laisvai ir neužkliūtų už rato.

4. Dėvėkite siauras kelnes arba užsidėkite ant jų gumas, kad klešnės neišsipurvintų ar, dar blogiau, jų neįtrauktų ratas. Neužsiriškite rūbų ant juosmes, nes jie gali nukristi ir apsivyti aplink ratą, o tai neabejotinai sukeltų pavojų nukristi nuo dviračio.

5. Užsidėkite šalmą. Nors Lietuvoje tai nėra labai populiaru, šalmas yra būtina priemonė, apsauganti nuo rimtų galvos traumų, kurios gresia papuolus į eismo įvykį ar tiesiog nukritus nuo dviračio. Taip pat saugokite akis. Važiuojant dviračiu pavojus akims gali kilti ne tik dėl akinančių saulės spindulių – į jas gali patekti dulkių, purvo ar net įskristi vabzdys, o tai nejuokais sutrikdytų kelionę. Todėl visuomet pasirūpinkite akiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas