„Litexpo“ vykstančioje Baltijos šalių kelininkų konferencijoje – dėmesys saugiam eismui

Pirmadienį „Litexpo“ parodų rūmuose prasidėjo tarptautinė kelininkų konferencija ir paroda, kurioje dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos kelininkų atstovai. Viena iš pagrindinių konferencijos temų – saugus eismas. Konferencija ir paroda vyks iki trečiadienio.

Parodos metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos kelininkai diskutuos apie saugumo kelyje politikos strategijas ir vizijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Parodos metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos kelininkai diskutuos apie saugumo kelyje politikos strategijas ir vizijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:51 PM

Parodos metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos kelininkai diskutuos apie saugumo kelyje politikos strategijas ir vizijas, aptars statistiką, inovacijas šioje srityje. Bus diskutuojama ir kitais su saugiu eismu susijusiais klausimais.

Norą dalyvauti Vilniuje vyksiančiame renginyje bei kelininkų parodoje pareiškė daugiau kaip 500 dalyvių ir svečių iš 25 valstybių, taip pat 94 kompanijos iš 14 šalių. Konferencijos svarbą liudija ir tai, kad ji įtraukta į Pasaulinės kelininkų asociacijos (PIARC) renginių kalendorių. Tai jau 28-asis Baltijos šalių kelininkų susitikimas.

Šiemetinės konferencijos ir parodos šūkis – „Keliai visuomenei“. Šiuo šūkiu siekiama parodyti, jog pagrindinis dėmesys turi būti kreipiamas į kelių eismo dalyvį, jo saugumą ir patogumą, o keliai turi būti tvarkomi ir įrengiami taip, kad galėtų tenkinti mobilios ir aplinką puoselėjančios visuomenės poreikius.

Šios tendencijos atsispindi tiek konferencijoje, tiek parodoje. Konferencijoje teoriškai aptariamos kelininkų aktualijos, o parodoje praktiškai demonstruojami nauji verslo sukurti sprendimai, produktai ir paslaugos, skirti kelių infrastruktūrai vystyti ir tobulinti, eismo dalyvių saugumui užtikrinti.

Pasaulio reitinge iš 144 šalių Lietuva užima 32-ą vietą pagal kelių būklę. Estija pasaulio reitinge užima 61-ą, o Latvija atsidūrė 99-oje vietoje.

Renginyje dalyvauti gali kiekvienas norintis, jis yra nemokama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.