Moksleivių saugumui – ryškios liemenės ir 10 tūkst. litų draudimas

Visą rugsėjį šalies pėstieji moksleiviai bus apdrausti nuo nelaimingų atitikimų. Saugiai elgtis gatvėse jiems padės prie pėsčiųjų perėjų budintys policijos pareigūnai, o kaip taisyklingai ją pereiti, mokys robotas.

Rugsėjo mėnesį prasideda saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“.<br>E.Valiuškevičiūtės nuotr.
Rugsėjo mėnesį prasideda saugaus eismo akcija „Apsaugok mane“.<br>E.Valiuškevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 30, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:03 PM

Visi Lietuvos mokiniai rugsėjo mėnesį bus apdrausti 10 tūkst. litų suma. Draudimo išmoką gaus visi mokyklą lankantys vaikai, kurie nukentės eismo įvykiuose – nesvarbu, ar tai nutiktų didmiestyje, ar kaimo kelyje. Vaikus apdraus bendrovė „Lietuvos draudimas“ ir jis galios nuo 7 val. ryto iki 21 val. vakaro.

Pirmąjį mokslo metų mėnesį startuos akcija „Apsaugok mane“, kuri buvo pradėta 2000 metais Vilniuje, o vėliau išplito po visą Lietuvą. Šiais metais vaikai galės mokytis ir žaisti su specialiu robotu, kurį reikia saugiai nuvairuoti per pėsčiųjų perėją. Šį robotą sukūrė Kauno technologijos universiteto Panevėžio instituto Technologijų fakulteto ekspertai.

Eismo įvykių daugėja

Pernai per akciją „Apsaugok mane“ visoje Lietuvoje eismo įvykiuose nukentėjo 7 pėstieji moksleiviai. Jauniausiam nukentėjusiam moksleiviui – septyneri. Du moksleiviai nukentėjo eidami per perėją. Vaikai per šiuos įvykius patyrė sumušimų ir įvairių kaulų lūžių.

„Ne tik Vilniaus gatvėse, bet ir visoje Lietuvoje atsiranda daug naujų vaikų, kurie pradeda eiti į mokyklą. Ir mums svarbu, kad jų kelias būtų saugus. Vilniuje turime daugiau pirmokėlių ir abiturientų, tai reiškia, kad vaikų sostinės gatvėse bus daugiau“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šiemet iki liepos vidurio vien sostinėje užfiksuota apie 80 eismo įvykių, kuriuose žuvo ar buvo sužeisti nepilnamečiai. Vilniaus rajone žuvo ir vienas mažametis dviratininkas.

„Tai liūdni skaičiai, ir tik visi kartu, saugodami ir gerbdami vieni kitus, galime išvengti tokių nelaimių. Gaila, bet turiu pasakyti, kad pastaraisiais metais eismo įvykių daugėja. Norėtųsi, kad vairuotojai būtų drausmingesni ir atsakingesni, o rugsėjo pradžios neaptemdytų nė vienas skaudus įvykis“, – akcijos pristatyme teigė Vilniaus meras A.Zuokas.

Draudimo bendrovė taip pat užsakė ir pagamino 2 tūkstančius šviesą atspindinčių liemenių. Šios liemenės bus išdalytos 75 Vilniaus mokykloms.

Bus daugiau pareigūnų

Vilniaus mieste rugsėjo mėnesį bus sustiprintos policijos pajėgos. Paprastai mieste patruliuoja apie 30 policijos ekipažų. Per akciją „Apsaugok mane“ patruliuos daugiau pareigūnų – apie 40 policijos ekipažų.

„Mokslo metų pradžia – savotiškas iššūkis policijos pareigūnams. Nuo rugsėjo pradžios Vilniaus mieste bus daug daugiau patrulių, kurie prižiūrės viešąją tvarką. Bus suorganizuotas budėjimas prie pėsčiųjų perėjų ir mokyklų. Norėčiau paprašyti tėvų, kad pradinukams parodytų ne arčiausią, o saugiausią kelią į mokyklą“, – sakė laikinai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis A.Mikulskis.

A.Mikulskio teigimu, Vilniaus apskrities VPK jau šią savaitę ėmėsi priemonių, kaip užtikrinti saugų eismą. Jo teigimu, jau antrą parą nebuvo užfiksuotas nė vienas įskaitinis įvykis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.