Medžiotojų visureigį apvertė į plentą išbėgęs briedis

Rugsėjo 13-ąją kelyje netoli Drevernos su briedžiu susidūrė automobilis„Opel Vectra“. Per avariją žuvo 22 metų vairuotojas.

Avarijos Klaipėdos rajono kelyje vaizdai.<br>G.Vaičekausko (Balticum-TV) nuotr.
Avarijos Klaipėdos rajono kelyje vaizdai.<br>G.Vaičekausko (Balticum-TV) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 22, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:25 PM

Avarija įvyko naktį, apie 2 val. 40 min., automagistralėje netoli Endriejavo miestelio. Magistraliniame kelyje su briedžiu susidūrė iš medžioklės Rietavo miškuose grįžtantys penki vyrai. „Briedis netikėtai iššoko į plentą prieš pat automobilį. Mėginau pasukti iš pirmosios kelio juostos, tačiau susidūrimo išvengti nepavyko“, - kalbėjo „Mitsubishi Pajero“ vairavęs 32 metų Marius Z.

Su laukiniu gyvūnu susidūręs visureigis po smūgio slystelėjo į šalikelę ir apvirto ant stogo. Išsiropštę į lauką vairuotojas ir bendrakeleiviai džiaugėsi atsipirkę tiktai mėlynėmis. Sužalotas briedis iškart mirė.

Kelio ruožas, kuriuo tą naktį važiavo „Mitsubishi Pajero“, aptvertas vielų tvora, apsaugančia važiuojančius automobilius nuo į plentą išbėgančių laukinių gyvūnų. Šį kartą aptvarai nepadėjo.

Medžiotojai tvirtina, jog suaugę briedžiai, traukdami į kitus miškus, tokius metalinius aptvarus lengvai peršoka.

Keliuose susidūrimų su briedžiais padaugėja rudenį ir pavasarį. Šį mėnesį Klaipėdos rajone tai - jau antra tokia nelaimė.

Rugsėjo 13-ąją kelyje netoli Drevernos su briedžiu susidūrė automobilis„Opel Vectra“. Per avariją žuvo 22 metų vairuotojas.

Šalia esantys medžioklės plotai priklauso tam pačiam medžiotojų būreliui, kurio atstovus kitas briedis taranavo prie Endriejavo.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.