Eismo taisyklių griežtinimas virto kuriozu

Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą nuo liepos pakeitęs Seimas pamiršo padidinti kai kurias baudas pažeidėjams. Dabar policininkams įkliuvęs neblaivus motociklininkas ar taksistas, kuriam nustatomas 0,2 promilių girtumas, gali atsipirkti 20 litų bauda. Apie tai praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Dabar policininkams įkliuvęs neblaivus motociklininkas ar taksistas, kuriam nustatomas 0,2 promilių girtumas, gali atsipirkti 20 litų bauda.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauk
Dabar policininkams įkliuvęs neblaivus motociklininkas ar taksistas, kuriam nustatomas 0,2 promilių girtumas, gali atsipirkti 20 litų bauda.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauk
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:35 PM

Tuo tarpu vilkiko ar autobuso vairuotojui, kuriam nustatomas toks pat girtumas, piniginę tektų praverti plačiau – bauda gresia net iki 1000 litų. Nuo liepos taksistai ir motociklininkai laikomi girtais, kai į matuoklį įpučia daugiau nei 0,2 promilės. Anksčiau leistina riba buvo dvigubai didesnė.

Dvi arba keturias dešimtąsias promilės į alkotesterį įpūtusius motociklininkus ir taksistus policija dabar gali bausti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, kuris taikomas kodekse nenumatytiems atvejams.

Tai, kad 20-ies litų bauda už vairavimą išgėrus yra juokinga, sutinka ir policijos, ir valdžios atstovai. Politikai pripažįsta, kad tobulindamas įstatymus, Seimas paprasčiausiai neapsižiūrėjo. Vidaus reikalų ministras Dailius Barakauskas sakėsi tokio kuriozo netoleruosiąs:

„Iš tikrųjų ta situacija turi būti ištaisyta, tuo labiau, kad yra įvedinėjama ir baudų sistema, balų sistema, priklausys nuo Seimo sprendimo, bet viskas šiuo metu yra Seime", - sakė jis.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, paprašytas pakomentuoti tokią situaciją, teigė, kad jam tokią situaciją yra sunku vertinti.

„Jeigu yra neatitikmenys tarp įstatymų, daromi pakeitimai, didinamos baudos, bet to nėra numatyta Administracinių teisės pažeidimų kodekse, tai nėra gerai. Aš galvoju, kad abu įstatymus šioje srityje kuruoja Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas ir manau, kad šitas neatitikmuo bus likviduotas artimiausiu metu", - teigė R.Sinkevičius.

Tačiau Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas sako, kad kuriozinę situaciją greičiausiai pavyks ištaisyti tik rudenį. Mat likusią vasaros dalį Seimas į posėdžius nebesirinks.

Nuo kitų metų taksistams, motociklininkams, pradedantiems vairuotojams Seimas yra nustatęs leistiną nulio promilių normą.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.