Penki girti vairuotojai - savaitgalio tragedijos vietoje

Pirmadienio rytą sostinėje pareigūnams įkliuvo penki neblaivūs vairuotojai.

Pirmadienio reidas Liepkalnio gatvėje.<br>LKPT nuotr.
Pirmadienio reidas Liepkalnio gatvėje.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Sep 15, 2014, 3:17 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:23 PM

Reidą koordinavęs vyresnysis patrulis Alius Rėkus stebėjosi tokiais skaičiais. Anot jo, nors buvo pranešta konkrečiai apie pirmadienį organizuojamą vairuotojų patikrinimą, žmonės vis vien nevengia piktnaudžiauti alkoholiu.

„Neaišku, kokius padarinius galėjo sukelti šie penki neblaivūs vairuotojai, iš priemiesčio įvažiavę į intensyvaus pirmadienio eismo užpildytą sostinę“, - svarstė Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) specialistė Marija Kazanovič.

Žuvo moteris

Šįryt į darbą judančius vairuotojus kiek pristabdė LKPT organizuotas reidas. Nors apie tai buvo paskelbta iš anksto, ne vienam reidas tapo nemaloniu siurprizu.

Lydos plente ir Trakų plente buvo kontroliuojami iš priemiesčio į sostinę važiuojantys vairuotojai. Tris valandas Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai stabdė visas transporto priemones, tikrino vairuotojų blaivumą, vykdė kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolę.

Kaip pažymėjo M.Kazanovič, tarnybos pareigūnai dirba visoje Lietuvoje. Todėl parenkant vietą reidams visuomet atsižvelgiama į avaringumą. Savaitgalį Liepkalnio gatvėje įvyko du eismo įvykiai, vieno iš jų metu žuvo jauna moteris.

Pažeidėjas - kas dešimtas

Nepaisant to, kad Lietuvos kelių policijos tarnyba iš anksto pranešė apie tokios prevencinės priemonės vykdymą, tai nesustabdė alkoholio nevengiančių vairuotojų sėsti už vairo.

Per tris valandas trukusį patikrinimą pareigūnai nustatė net penkis atvejus, kai automobilius vairavo nuo alkoholio apsvaigę vairuotojai. Keturiems vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, vienam buvo nustatytas vidutinis, 1,53 promilės girtumo laipsnis.

Šiemet dėl neblaivių vairuotojų kaltės Lietuvoje jau žuvo 25 žmonės.

Tarp patikrintų vairuotojų du vyrai vairavo neturėdami šios teisės. Penki vairuotojai nepasirūpino privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, o šeši vairuotojai vairavo automobilius, kuriems nustatyta tvarka nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra.

LKPT pareigūnai per 3 valandas vykusį rytinį patikrinimą surašė 20 administracinių teisės pažeidimų protokolų, patikrino apie 200 transporto priemonių. Anot M.Kazanovič, incidentų tarp policijos pareigūnų ir pažeidėjų pirmadienio reido metu nebuvo.

Po pietų ekipažai išsiskirstė, o patruliavimas pavieniais automobiliais buvo tęsiamas maždaug iki 14 val.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?