Kokie reikalavimai keliami dviračių ir pėsčiųjų takams?

Rugsėjo 24–25 d. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje pirmą kartą vyks tarptautinis renginys „Darnus judumas geresnei sveikatai ir aplinkai“. Jame apie 20 užsienio šalių mokslo įstaigų, nevyriausybinių įstaigų atstovų pasidalys idėjomis ir gerosios praktikos pavyzdžiais, kaip skatinti gyventojų fizinį aktyvumą, gerinti jaunimo ir visos bendruomenės supratimą apie darnų judėjimą, kaip įtraukti žmones į sprendimų priėmimo ir darnaus miestų vystymosi procesą.

Pėsčiųjų ir dviračių takas valstybinės reikšmės krašto kelyje.<br>LAKD nuotr.
Pėsčiųjų ir dviračių takas valstybinės reikšmės krašto kelyje.<br>LAKD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:53 PM

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) šiame renginyje didžiausią dėmesį skirs dviratininkų saugumui. Akcentuojamos bus dvi svarbiausios temos – infrastruktūros diegimas ir švietimas saugaus eismo klausimais.

Anot LAKD atstovų, pėsčiųjų ir dviračių takų poreikis Lietuvoje vis didėja. Todėl būtina prisidėti ne tik prie saugaus eismo sąlygų gerinimo, bet ir prie ekologiškų transporto priemonių skatinimo.

Pagrindiniai principai – pėsčiųjų ir dviračių takai turi būti saugūs pėstiesiems ir dviratininkams, o tuo pačiu ir važiuojantiems automobiliais. Taip pat labai svarbus kasdieninių kelionių dviračiu užtikrinimas.

Laikantis pagrindinių dviračių takų tinklo planavimo principų svarbiausi traukos objektai tarpusavyje sujungiami trumpiausiu atstumu tuo pat metu užtikrinant saugų eismą. Dviračių takai ir trasos turi būti sujungtos į vientisą susisiekimo tinklą.

Naujus takus stengiamasi tiesti toliau nuo taršos ir triukšmo objektų vengiant sąlyčio su intensyvaus automobilių eismo keliais ir gatvėmis. Na, ir galiausiai - dviračių takai turi tapti neatsiejama kraštovaizdžio dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.