Kauno valdžios malonės dviratininkai neįvertino

Rugsėjo pabaigoje ant dvejų miesto laiptų įrengti specialūs bėgeliai, leidžiantys užsistumti dviračius į kalną ar nusivesti nuo jo, rašo „Lietuvos rytas“. Kauniečiai stebisi, kodėl geras sprendimas įgyvendintas tik prieš žiemą.

Ant dvejų miesto laiptų įrengti nerūdijančio plieno bėgeliai dviračiams stumti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ant dvejų miesto laiptų įrengti nerūdijančio plieno bėgeliai dviračiams stumti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2014, 5:24 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:42 PM

Iš nerūdijančio metalo pagaminti bėgeliai sumontuoti ant laiptų, vedančių iš V.Putvinskio gatvės į Savanorių prospektą, bei ant Rasytės gatvės laiptų Šilainiuose.

„Laikinosios sostinės“ fotokorespondentas ne vieną dieną budėjo prie šių laiptų, norėdamas užfiksuoti, kaip kauniečiai naudojasi šiuo patogumu, tačiau pamatyti dviratininkų taip ir nepavyko.

„Per vėlai bėgelius įrengė. Orams atvėsus kai kas jau pasistatė dviračius į garažą“, – sakė laiptais į Savanorių prospektą pėsčiomis dažnai lipanti kaunietė Veronika.

Moteris tvirtino gražesnėmis dienomis dar matanti mieste dviratininkų, tačiau svarstė, kad gal ne visi jie žino apie galimybę laiptais patogiai stumtis dviratį.

Šįmet specialius bėgelius dar planuojama įrengti ant laiptų, vedančių iš E.Ožeškienės gatvės į Savanorių prospektą, taip pat – ant Lampėdžių tilto laiptų, Vienybės aikštėje, senamiestyje esančioje V.Kuzmos gatvėje ir prie P.Vileišio (Vilijampolės) tilto.

Miesto meras Andrius Kupčinskas teigia šią Europos šalyse dviratininkų puikiai įvertintą idėją į Kauną parsivežęs iš Briuselio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.