Panaikinta perėja virto spąstais

Kaune Žemaičių gatvėje panaikinus pėsčiųjų perėją, bet nenutrynus baltų linijų, eismo dalyviai sutriko. Ne visi susigaudo, kad perėjos jau nebėra, ir žengia į gatvę, o ten jų laukia savotiški spąstai.

Pėstieji lipa per tvorelę arba eina keliasdešimt metrų iki atitvaro pabaigos.
Pėstieji lipa per tvorelę arba eina keliasdešimt metrų iki atitvaro pabaigos.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 11, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 6:44 PM

Perėjos prie J.Jablonskio gimnazijos atsisakyta prieš kelias savaites. Maždaug už 30 metrų yra įrengta nauja perėja.

Ant šaligatvio prie senosios perėjos buvo panaikintas ir praėjimas tarp metalinių atitvarų, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Tačiau žmonės iš įpratimo priešais mokyklą drąsiai žengia ant zebro linijų, nors kitoje gatvės pusėje jų laukia aklinas atitvaras.

Supratę, kad neturi jokios pirmenybės prieš vairuotojus, pėstieji skuba greičiau įveikti neegzistuojančią perėją – nekantriausi lipa per tvorelę, o kiti siauručiu šaligatvio pakraščiu eina keliasdešimt metrų iki tos vietos, kur baigiasi tvora.

„Nors buvusios perėjos linijos – apsitrynusios, jos dar gana ryškiai matomos. Toks vaizdas klaidina pėsčiuosius, jie galvoja, kad perėja dar egzistuoja. Galima būtų užtušuoti zebro linijas, ir problema būtų išspręsta“, – „Laikinajai sostinei“ sakė gydytoja Nijolė Butkienė, pati per klaidą žengusi į senąją perėją.

Vietos gyventojas Zenonas Maciulevičius iš pradžių buvo įsitikinęs, kad šalia panaikintos perėjos vis dar stovi ją žymintis ženklas.

Tik priėjęs arčiau vyriškis pamatė, jog tai – ženklas, nurodantis, jog už keliasdešimties metrų naujoje pėsčiųjų perėjoje yra įrengtas greičio mažinimo kalnelis.

„Dabartinė padėtis klaidina ir vairuotojus, kurie per kelias sekundes spaudžia stabdžio paminą du kartus, galvodami, kad veikia dvi perėjos.

Pavojingiausia – pėstiesiems, kurie įvykus nelaimei bus pripažinti kaltais, kad įžengė į panaikintos perėjos plotą“, – tvirtino Z.Maciulevičius.

Saugaus eismo strategai problemos nemato

Vytas Bancevičius

Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininkas

„Kad mašinų ratai dar nenutrynė zebro linijos, tai nieko nereiškia.

Žmonės turi pastebėti, kad yra tvora, ir buvusia perėja nesinaudoti. Juk matyti, kad linijos apsitrynusios. Neįžvelgiu čia nieko klaidinamo.

Padaryta, kad būtų saugiau, įrengta nauja perėja. Visos taisyklės rašomos mokantiems skaityti.

Pats pastebėjau, kaip pėstieji lipa per atitvarus. Gal reikia elektros įtampą paleisti, kad jie to nedarytų?“

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.