Girtų vairuotojų medžioklę nutraukė kyšis ir pasipriešinimas

Vilniečiai, regis, vis dar negali priprasti prie savaitgaliais sostinėje vykdomų policijos reidų, per kuriuos ieškoma girtų vairuotojų. Naktį į šeštadienį per tris su puse valandos Vilniaus kelių policijos pareigūnai sučiupo mažiausiai keturis girtus vairuotojus, sulaukė 50 eurų kyšio pasiūlymo, uždėjo antrankius besipriešinančiam vairuotojui ir išaiškino daugybę kitų pažeidimų.

Naktinis reidas baigėsi anksčiau, nei buvo planuota.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Naktinis reidas baigėsi anksčiau, nei buvo planuota.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 16, 2015, 7:17 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 2:22 PM

Maždaug vidurnaktį Pylimo g. automobilius pradėję stabdyti pareigūnai netruko atkreipti dėmesį, kad eismas šioje vietoje – ne mažiau intensyvus nei dieną. Daugybė vilniečių traukė iš miesto centro, tačiau girtų vairuotojų iš pradžių nebuvo.

Stabdydami automobilius policininkai nubaudė kelis asmenis, važiuojančius be saugos diržų – ir vairuotojo, ir keleivio. Vienai jaunai vairuotojai protokolas buvo surašytas už tai, kad savo automobilio nepanoro dabinti klevo lapo lipduku. Mergina paaiškino, kad jai tiesiog taip „geriau vairuoti“.

Šiai vairuotojai rašant protokolą, į kitą gatvės pusę prie tarnybinio automobilio piktintis policininkais atėjo kartu važiavusi keleivė. Policininkai merginą kelis kartus įspėjo, tačiau tai neatšaldė jaunos galvos – ji toliau reiškė savo nuomonę.

Protokolas už tai, kad kirto gatvę neleistinoje vietoje, buvo surašytas ir jai.

„Ačiū ir gero vakaro“, – lipdama iš tarnybinio automobilio su protokolu rankoje tarė keleivė.

Girtas vairuotojas pasipriešino

Pirmasis švelniai įkaušęs prie vairo apie 1 val. įkliuvo automobilio „Ford Fiesta“ 25 metų vairuotojas. Alkoholio matuoklis parodė, kad jo organizme yra 0,62 promilės alkoholio.

„Kvailai pasielgiau. Su draugais pasėdėjome, išgėriau alaus ir vežiau visus namo. Negerai išėjo“, – apgailestavo vaikinas.

Netrukus policininkams įtarimų sukėlė pro šalį važiuojančio automobilio BMW vairuotojas. Pro du jį stabdančius policininkus vyras pravažiavo tarsi pro tuščią vietą. Automobilį sustabdyti sugebėjo tik trečias atokiau stovintis pareigūnas.

BMW sustojo vienu ratu užvažiavęs ant šaligatvio, o vairuotojas dar kurį laiką automobilio salone kilnojo kelias rankines ieškodamas dokumentų. Netrukus paaiškėjo, kad vyriškis turi klausos negalią, tačiau nesunkiai suprato pareigūnų raginimą papūsti į alkotesterį.

Net ir pripūtęs 1,45 promilės vyras dar kurį laiką išliko ramus. Atsisėdęs į tarnybinį automobilį jis su pareigūnais bendravo raštu. Užpildžius visus reikiamus dokumentus jis netikėtai atsisakė pasirašyti protokolą, pareikalavo gestų kalbos vertėjo, o netrukus ir pasipriešino policininkams.

Vyrui buvo uždėti antrankiai, dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams jis buvo išvežtas į policijos komisariatą.

„Audi“ nuodugniai patikrintas, bet narkotikų nerasta

Tuo metu Pylimo g. likę pareigūnai pro šalį nenutrūkstamu srautu važiuojančių mašinų upę stabdė toliau. Sustabdę „Audi“ policininkai atkreipė dėmesį į šiek tiek besinervinantį vairuotoją latvį. Alkoholio matuoklis parodė, kad vyras visiškai blaivus. Bet jo elgesys sukėlė įtarimų, kad „braliukas“ gali būti vartojęs narkotinių medžiagų.

Vyriškis netruko prisipažinti, kad yra saugomas liudininkas vienoje garsiai nuskambėjusioje organizuotų nusikaltėlių byloje. Į Pylimo gatvę buvo iškviestos papildomos policijos patrulių pajėgos, o vyro automobilis nuodugniai patikrintas.

Visą tą laiką latvis nervinosi ir rūkė vieną cigaretę po kitos.

Mašinos patikra truko gana ilgai, nieko draudžiamo joje nerasta. Netrukus paaiškėjo, kad ir narkotikų vyras nėra vartojęs. Tad pareigūnams liko jo atsiprašyti ir paleisti.

Dviratininkas pripūtė 0,38 promilės

Dar nebaigus tikrinti latvio automobilio, policijai neblaivus prie vairo įkliuvo senutėlio „Opel“ vairuotojas. Alkoholio matuoklis parodė, kad jo organizme yra 0,92 promilės alkoholio.

„Negali būti, – kol vaikinui buvo rašomas protokolas, stebėjosi kartu važiavęs jo draugas. – Iš baro važiavome. Gal nereikėjo to daryti, labai jau nesėkmingai čia viskas išėjo. O teises atims iš jo? Jis „fūristas“, teisės jam daug reiškia... Pamatęs, kad stabdo, keikėsi ir labai smarkiai. Bet dabar jau nieko nepadarysi.“

Per šį reidą į alkotesterį papūsti teko ir vienam oranžinio dviračio vairuotojui. Pagal Kelių eismo taisykles, dviratininkams taip pat draudžiama vairuoti girtiems. Dalis dviratininkų šio draudimo nepaiso.

Šį kartą paaiškėjo, kad dviratininkas, nors ir išgėręs, leistinos normos neviršijo. Į alkotesterį jis pripūtė 0,38 promilės. Vaikinui leista važiuoti toliau.

Dar vienas dviratininkas, pamatęs automobilius stabdančius pareigūnus, staiga pakeitė savo važiavimo kryptį ir greitai numynė tolyn nuo bėdos.

Langus tamsinančią plėvelę panoro išsaugoti už 50 eurų

Per šį reidą policijai įkliuvo ir du vairuotojai, kurių automobilių šoniniai priekiniai stiklai užtamsinti daugiau, nei leidžia įstatymai. Už tokį pažeidimą pareigūnai privalo naikinti techninės apžiūros taloną, nebent vairuotojai sutinka čia pat nusiplėšti langus tamsinančią plėvelę.

Kartu su mergina važiavęs „Subaru“ vairuotojas ilgai nesiginčijo ir plėvelę padedamas draugės nulupo.

O štai jaunas automobilio „Audi Q7“ vairuotojas ne iš karto norėjo suprasti, ką jam sako pareigūnai. Vis dar netikėdamas, kad plėvelę teks nusilupti, net perspėtas policininkų dėl galimos baudžiamosios atsakomybės, vaikinas ją tikėjosi išsaugoti padedamas 50 eurų banknoto.

„Aš ne teisininkas, bet esu girdėjęs, kad gali būti trys perspėjimai“, – dar bandė teisintis vairuotojas.

Plėvelę jam teko nusilupti. Vos tik tai padarė, jis buvo pristatytas į policijos komisariatą – ten dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vienam policijos ekipažui su šiuo vairuotojui išvažiavus į policijos komisariatą, o dar vienam baigus pamainą, stabdyti automobilių nebeliko kam. Naktinis reidas baigėsi anksčiau, nei planuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.