Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Baisu, bet įtaigu: gąsdinančios saugos diržų socialinės reklamos

Prisimenate socialinę reklamą, kurioje ant galinės sėdynės buvusi diržais neprisegta mergaitė avarijos metu išlekia per priekinį stiklą? Tai toli gražu nėra vienintelis šia tema nufilmuotas šiurpus ir įtaigus siužetas.

Šioje reklamojebuvo apsieita be kraujo rodymo, šiurpų vaizdą sukuria po skrydžio per priekinį stiklą likęs mergaitės batelis ir plaukų kuokštas.<br>YouTube.com nuotr.
Šioje reklamojebuvo apsieita be kraujo rodymo, šiurpų vaizdą sukuria po skrydžio per priekinį stiklą likęs mergaitės batelis ir plaukų kuokštas.<br>YouTube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-14 12:35, atnaujinta 2017-10-15 22:35

Šiurpinančios socialinės reklamos, nors ir itin prieštaringai vertinamos publikos, pasiekia savo efektą. Žemiau pateikiame efektingiausias iš jų.

Nors tikimybė per avariją automobilyje susižaloti ar net žūti, jei nesegi saugos diržo, išauga apie pusantro karto, 30 proc. Lietuvos gyventojų, sėdėdami galinėse sėdynėse, diržą užsisega retai, dar 15 proc. jo nesisega niekada.

Tai parodė 2014 m. bendrovės „Lietuvos draudimas“ internetu atlikta apklausa. Ji taip pat atskleidė, kad vos trečdalis (31 proc.) keleivių sėdinčių gale visada segasi saugos diržus.

Pagal Jungtinės Karalystės Karališkosios nelaimingų atsitikimų prevencijos asociacijos skaičiavimus, nuo pat atsiradimo saugos diržai jau išgelbėjo daugiau negu milijono žmonių gyvybes. Privalu pasirūpinti ir vaikiškų saugos kėdučių tvirtinimu. Kuomet saugos kėdutė tvirtinama automobilio saugos diržais, reikia įsitikinti, kad jis nebūtų per daug laisvas. Taip pat kėdutė būtų teisingai apjuosta.

Svarbu stebėti, kad saugos diržo sagtis būtų gerai užsegta, nes remdamasi į kėdutės konstrukciją avarijos metu sagtis gali sulūžti arba atsisegti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.