Kauniečiams vis nepavyksta išspręsti pavojingos sankryžos rebuso

Per dvi savaites Kauno Baltų prospekto ir J.Grušo gatvės sankryžoje įvyko net trys eismo nelaimės, kurių metu nukentėjo žmonės. Kas atsitiko? Eismo specialistai mėgino nuraminti – tai tikrai nėra avaringiausia miesto vieta.

Šioje sankryžoje susidūrus trims automobiliams nukentėjo moteris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šioje sankryžoje susidūrus trims automobiliams nukentėjo moteris.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas KARALIŪNAS

Oct 31, 2015, 4:00 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 5:33 PM

Įvykių aplinkybes tiriantys pareigūnai tikino, kad susidūrimai dažniausiai įvyksta dėl paprasčiausio kelių eismo taisyklių nesilaikymo: automobiliai pradeda judėti viena kryptimi, o kitas srautas dar būna nesibaigęs. Kažkas tiesiog nepaiso šviesoforo signalų.

Didelis transporto srautas

Baltų prospekto ir J.Grušo gatvės sankryža nėra sudėtinga, tačiau ji užima plačią teritoriją, o automobilių srautas ryte ir vakare būna labai didelis.

Pasak miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, prieš porą metų ši sankryža jau buvo pertvarkyta.

Atvažiavus Baltų prospektu nuo kalno papėdės ir sukant į J.Grušo gatvę tenka praleisti priešpriešine eismo juosta riedančias transporto priemones, tačiau vaizdą užstodavo priešingoje eismo juostoje sustoję automobiliai, laukiantys signalo, leidžiančio sukti į Rasytės gatvę.

„Gerokai atitraukėme „Stop“ liniją, ir kurį laiką nelaimės liovėsi, tačiau pastaruoju metu jų skaičius vėl padidėjo“, – patvirtino P.Keras. Vis dėlto jis mano, kad tai veikiau sutapimas, o ne sankryžos ar eismo joje reguliavimo ypatumai.

Tarp pavojingiausių nepateko

Neseniai atlikto tyrimo metu Kaune buvo nustatyta 60 vadinamųjų juodųjų dėmių – pavojingiausių eismui vietų. Prieš metus jų buvo net 80, o Baltų prospekto ir J.Grušo gatvės sankryža į šį sąrašą nepakliuvo.

Vis dėlto P.Keras neabejoja, kad sankryža bus pertvarkyta, nes ji įvairiais požiūriais neatitinka naujausių reikalavimų. Tai numatoma padaryti iki 2020 metų.

Eismo specialistas mano, kad galimi du būdai padidinti saugumą šioje vietoje: išvis uždrausti iš Baltų prospekto sukti į kairę, J.Grušo gatvę arba tokiam manevrui atlikti įrengti papildomą juostą žaliosios vejos sąskaita.

Pastarasis variantas turi vieną trūkumą – papildoma šviesoforo fazė dar sumažintų sankryžos pralaidumą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.