Pamatėte pažeidimą? Ką daryti, kad kelių erelis sulauktų bausmės

Vairuotojai raginami būti pilietiškais ir fiksuoti visus įžūlius pažeidėjus. Visgi neretai nutinka ir taip, kad pranešėjai skundžiasi esą į jų skundus niekas nekreipia dėmesio.

Tam, kad pažeidimas būtų nagrinėjamas būtina pateikti kuo daugiau informacijos apie jo aplinkybes ir nepamiršti palikti savo kontaktinius duomenis.<br>Domanto Umbraso asociatyvi nuotr.
Tam, kad pažeidimas būtų nagrinėjamas būtina pateikti kuo daugiau informacijos apie jo aplinkybes ir nepamiršti palikti savo kontaktinius duomenis.<br>Domanto Umbraso asociatyvi nuotr.
Vienos nuotraukos pažeidimui užfiksuoti nepakanka.<br>Vilniaus m. sav. nuotr.
Vienos nuotraukos pažeidimui užfiksuoti nepakanka.<br>Vilniaus m. sav. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulius Rinkevičius

May 16, 2016, 3:42 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:47 AM

Informacijos srautas, kurį tenka apdoroti tvarką siekiantiems užtikrinti policijos ar savivaldybės specialistams yra didžiulis, todėl visi reikalavimų neatitinkantys pranešimai keliauja tiesiai į virtualią šiukšlių dėžę.

Taigi, patariame, kaip tinkamai užpildyti pranešimą pareigūnams, kad pažeidėjas sulauktų atpildo.

Anonimiškumas neįmanomas

Geriausias būdas pranešti apie Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą – naudojantis policijos elektroninių paslaugų sistema e-policija.lt

Nuslėpti savo tapatybės nepavyks, mat tiek naudojantis tinklapio sistema, tiek siunčiant pranešimą užpildžius griežtos struktūros formą, pranešėjas privalo pasinaudoti elektroninių valdžios vartų sistema, arba pasirašyti siunčiamą pranešimą el. parašu.

Taip pat privaloma tvarka teks tiksliai įvardinti įvykio vietą, laiką, trukmę ir aplinkybes.

Rekomenduojama nurodyti ir nukentėjusiuosius, galimus liudininkus, įtariamuosius bei pateikti tikslius kontaktinius duomenis.

Verta pažymėti, bandymas apkaltinti nieko dėta asmenį gali kainuoti labai brangiai.

Melagingas pranešimas apie eismo įvykį užtrauks baudą nuo 300 iki 860 eurų, o įskundimas apie nebūtą nusikaltimą – iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Galima pranešti savivaldybei

Apie ne vietoje pastatytus automobilius vilniečiai gali pranešti ne tik naudodamiesi policijos elektroninių paslaugų sistema, bet ir užsiregistravę savivaldybės internetiniame puslapyje.

Čia vėlgi teks pateikti savo asmeninius duomenis, kurie esą reikalingi pažeidimo tyrimui. Skubiais atvejais taip pat galima skambinti į Viešosios tvarkos skyrių.

Vienos nuotraukos neužtenka

Tam, kad ne vienoje automobilį pastatęs vairuotojas būtų nubaustas siųsdami pranešimą privalote nurodyti tikslų pažeidimo laiką.

Taip pat padaryti ne vieną, o keletą nuotraukų, kuriose būtų aiškiai matomi netoliese esantys ženklai ir vieta.

Savivaldybės atstovai atkreipia dėmesį, kad automobilį būtina nufotografuoti šiek tiek atsitraukus idant būtų matomas pažeidimo pobūdis.

Taip pat reikalingi ir kadrai stambiu planu, kuriuose aiškiai būtų matomas valstybinis numeris ir priekinis stiklas. Jei už pastarojo palikta neįgaliojo statymo kortelė, pažeidimas dažnu atveju nebus fiksuojamas.

Jei pranešimą pateikėte neužsiregistravę svetainėje, siųsdami jį elektroniniu paštu turite pateikti ir savo kontaktinius duomenis.

Šį reikalavimą akcentuoja ir policija, mat pagal Viešojo administravimo įstatymą skundai, kuriuose nenurodytas asmens vardas, pavardė, adresas arba trūksta jo parašo, gali būti nenagrinėjami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.