Neįtikėtina: prie perėjos nesustojusiam vairuotojui – beveik 80 tūkst. eurų bauda

Helsinkio apygardos teismas nepasigailėjo žinomo šalies turtuolio Antti Ilmari Aarnio-Wihurio. Už tai, kad perėjoje nepraleido pėsčiojo, jam buvo skirta beveik 80 tūkst. eurų bauda.

Prie perėjos nesustojusiam milijardieriui už šį pažeidimą teks brangiai sumokėti.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Prie perėjos nesustojusiam milijardieriui už šį pažeidimą teks brangiai sumokėti.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Prie perėjos nesustojusiam milijardieriui už šį pažeidimą teks brangiai sumokėti.<br>Thomas Leth-Olsen/Flickr.com nuotr.
Prie perėjos nesustojusiam milijardieriui už šį pažeidimą teks brangiai sumokėti.<br>Thomas Leth-Olsen/Flickr.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2017, 3:50 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 9:08 PM

Kaip skelbia suomių dienraštis „Ilta-Sanomat“, pažeidimas Helsinkyje esančioje Stokholmo gatvėje buvo užfiksuotas 2016 metų kovo mėnesį.

Maždaug 5 valandą 30 minučių sostinėje vairuodamas savo automobilį milijardierius nesustojo priešais pėsčiųjų perėją, nors gretimoje eismo juostoje važiavę transporto priemonės jau stovėjo.

Šio incidento metu niekas nebuvo sužeistas, o pats pažeidėjas policijos pareigūnams aiškino, kad nebūtų spėjęs sustoti laiku.

Apygardos prokurorė Kreetta Maki-Kahran pažymėjo, kad tai tokie vairuotojų nusižengimai sostinėje fiksuojami ganėtinai dažnai.

77-erių A. I. Aarnio-Wihuris pateikė apeliaciją dėl policijos pareigūnų skirtos nuobaudos, tvirtindamas, kad ji yra pernelyg didelė. Tačiau teismas paliko galioti pirminį sprendimą ir nurodė milijardieriui baudą sumokėti per 12 dienų.

Pagal Suomijoje galiojančią tvarką nuobauda buvo apskaičiuota atsižvelgiant į pažeidėjo pajamas, tačiau net ir šioje šalyje 77808 eurų bauda yra neregėto dydžio.

„Forbes“ žurnalo vertinimu, A. I.Aarnio-Wihurio turtas siekia 1,8 mlrd. eurų.

Milijardierius yra aistringas automobilių sporto entuziastas. Ilgą laiką pats dalyvavo lenktynėse, o pastaraisiais metais rėmė „Formulės-1“ komandoje važiuojantį suomį Valtteri Bottą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.