Įžūlaus motociklininko sveikatą išsaugojęs vairuotojas tokios reakcijos nesitikėjo

Šis incidentas buvo užfiksuotas liepos 19 dienos, trečiadienio rytą Panevėžyje. Viskas baigėsi laimingai, tačiau pavojaus akimirką vaizdo registratoriumi įamžinusį automobilio vairuotoją labai nustebino, kad sveikus kaulus išsaugojęs motociklininkas neįžvelgė savo kaltės ir piktai puolė ginčytis.

Trečiadienio rytą Panevėžio žiedinėje sankryžoje įvykęs incidentas šį kartą baigėsi laimingai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Trečiadienio rytą Panevėžio žiedinėje sankryžoje įvykęs incidentas šį kartą baigėsi laimingai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-20 12:23, atnaujinta 2017-07-20 12:44

Eismo įvykį nufilmavęs lrytas.lt skaitytojas Albertas pasakojo, kad jam važiuojant S. Kerbedžio, Nemuno ir Pušaloto gatvių žiedinės sankryžos pirmąja juosta, antrojoje buvęs motociklininkas bandė greitėdamas jį aplenkti ir išsukti į dešinę.

Pažedžiant eismo taisykles atliktas agresyvus manevras nepavyko – automobilis kliudė galinį motociklo ratą.

„Įdomiausia, kad jis nesutiko, jog pats buvo kaltas ir iškart puolė draskyti akis esą aš užvažiavau priešais“, – sakė susidūrimą įamžinęs panevėžietis.

Jis pats džiaugėsi, kad laiku išgirdo motociklą ir visiškai sumažino greitį. Kitu atveju, anot vairuotojo, jaunuoliui būtų lūžę rankos ir kojos.

„Po šoninio smūgio būtų kritęs po motociklu, susilaužęs abi kojas. Taip pat potencialiai grėstų raktikaulių lūžiai, trumpai tariant – medikai būtų turėję, ką veikti“, – komentavo Albertas.

Jis matė, kad motociklininkas važiuoja iš paskos, tačiau tokio manevro nesitikėjo.

Kaip paaiškėjo, motociklininkas buvo 17 metų vaikinas, kuris vos prieš keturis mėnesius gavo A1 kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Jis vairavo 125 kubinių centimetrų darbinio tūrio variklį turintį motociklą.

Teko kviesti policiją, tačiau iš pradžių jaunuolis bandė ginčytis ir su jais. Anot skaitytojo, vaikinas nusiramino ir toną pakeitė tik tuomet, kai pareigūnams ėmė trūkti kantrybė ir jie užsiminė, kad tuoj jam pačiam surašys pažeidimo protokolą.

„Kiek supratau, jis ruošėsi B kategorijai, o su už tokį pažeidimą jis metus negalėtų laikyti vairavimo egzamino“, – komentavo Albertas.

Per incidentą buvo apgadintas priekinis automobilio sparnas ir buferis, o motociklas praktiškai nenukentėjo. Anot pašnekovo, jaunuolis gavo neblogą gyvenimo pamoką ir išvengė sužeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.