Paaiškino, kuo skiriasi saugus greitis nuo leistino

Liūdna Lietuvos statistika – Greičio viršijimas yra susijęs 1 iš 3 mirtinai pasibaigusių eismo įvykių. Ir net jei laikotės kelių ženklų rekomenduojamo maksimalaus leistino greičiau, tai ne visuomet reiškia, kad važiuojate saugiu greičiu.Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys tvirtai primena, kuo skiriasi leistinas ir saugus greitis. 

 M.Patašiaus nuotr.
 M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2019, 8:28 AM

Leistinas greitis yra maksimalus greitis kurį nustato kelių eismo taisyklės tam tikroje atkarpoje, o saugus greitis tas, kuris priklauso visų aplinkybių: oro sąlygų, transporto priemonės techninės būklės, nuo paties vairuotojo savijautos. Tas skirtumas yra“, – teigia jis.

Vairuotojai turi įvertinti visas šias aplinkybes ir gebėtų staiga sustabdyti transporto priemonę atsiradus kliūčiai. Dar vienas reakciją slopinantis faktorius – alkoholio vartojimas. Nors automobilius vairuojantiems leidžiama tam tikra koncentracija kraujyje, V.Grašys teigia, kad sąsajų net neturi būti: „Geriausia būtų ne kalbėti apie tai, kad galima derinti, o suvokti, kad tai nesuderinami dalykai ir nustoti toleruoti alkoholio vartojimą ir dalyvavimą eisme.“

Parengta bendradarbiaujant su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio