Kauno rajono savivaldybė imasi saugumo priemonių – viename kelyje mažins nelaimių skaičių

Po praėjusią savaitę Kauno rajone, Ringaudų seniūnijoje Juragių kelio ir Gelžkeliuko gatvės sankirtoje įvykusios avarijos, kai visureigis nepraleido mokyklinio autobuso ir išvažiavo iš šalutinio kelio, taip sukeldamas autoįvykį, Kauno rajono savivaldybė nusprendė nedelsti ir imtis saugumo priemonių, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių šiame kelyje.

Kauno rajono savivaldybė nusprendė nedelsti ir imtis saugumo priemonių, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių kelyje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kauno rajono savivaldybė nusprendė nedelsti ir imtis saugumo priemonių, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių kelyje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 5:06 PM

Artimiausiomis dienomis Gelžkeliuko gatvėje bus pastatyti kelio ženklai STOP, taip pat bus įrengti greitį mažinantys kalneliai. Tai padaryti nuspręsta antradienį Savivaldybėje sušaukus skubų Saugaus eismo komisijos posėdį bei išnagrinėjus situaciją ir aptarus priemones, kurių reikėtų imtis dėl vietinės reikšmės kelio atkarpos saugumo užtikrinimo.

Rajono mero padėjėjos Vilijos Žukaitytės teigimu, pernai gyventojams pageidaujant, Gelžkeliuko gatvė buvo išasfaltuota, o prieš sankryžą buvo pastatyti šalutinio kelio ženklai, greičio ribojimo ženklai.

Tačiau nelaimės šioje sankryžoje įvyksta, Savivaldybės atstovų įsitikinimu, todėl, kad vairuotojai nesilaiko saugaus vairavimo taisyklių, nestebi kelio ženklų, ir naujai išasfaltuota gatvė greitį mėgstantiems vairuotojams tampa puikia lenktynių trasa.

Pažymėtina, kad Savivaldybė saugumo priemonių gali imtis tik Gelžkeliuko gatvėje, nes ji priklauso Kauno rajono savivaldybei, o Juragių keliu ir jo priežiūra turi rūpintis Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Įrengus saugumo priemones, Kauno rajono savivaldybė stebės situaciją. Jeigu sankryža ir toliau išliks avaringa, planuojama kreiptis į LAKD dėl galimybės įrengti žiedinę sankryžą šioje Juragių kelio atkarpoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.