Jurbarko krašte kilo dilema: ar galima joti su žirgu po miestą?

Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kurie klausė, ar yra ribojimų jodinėti arkliais po Jurbarką. Žmonių dėmesį ne pirmą kartą patraukia po miestą vienas arba su bendraminčiais jodinėjantis vyras. Pastarasis joja tiek pėsčiųjų takais, tiek pievomis, nesibodi užsukti ir į jaunimo ekstremalioms pramogoms skirtą aikštelę.

Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kurie klausė, ar yra ribojimų jodinėti arkliais po Jurbarką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kurie klausė, ar yra ribojimų jodinėti arkliais po Jurbarką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kurie klausė, ar yra ribojimų jodinėti arkliais po Jurbarką.<br>www.jurbarkosviesa.lt nuotr.
Į redakciją kreipėsi skaitytojai, kurie klausė, ar yra ribojimų jodinėti arkliais po Jurbarką.<br>www.jurbarkosviesa.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

www.jurbarkosviesa.lt

Apr 20, 2022, 8:58 AM

Portalas „Šviesa“ apie ribojimus paklausė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Jo atstovė Ieva Šlivinskienė tikina, kad vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, joti leidžiama tik dešiniuoju kelkraščiu, o jeigu jo nėra, – dešiniuoju važiuojamosios dalies pakraščiu, kuo arčiau prie važiuojamosios dalies krašto, nesukeliant pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Raiteliams, kitiems asmenims draudžiama joti važiuojamąja dalimi tamsiuoju paros metu, keliuose vadelioti, joti neblaiviems, apsvaigusiems nuo psichiką veikiančių medžiagų. Taip pat joti draudžiama tam nepritaikytais dviračių ir pėsčiųjų takais.

Jurbarko policininkai jau anksčiau yra atkreipę į šį asmenį dėmesį, patruliuojantiems pareigūnų ekipažams nurodyta akyliau stebėti situaciją viešosiose erdvėse, tačiau iki šiol pranešimų iš gyventojų dėl minėto asmens daromų nusižengimų nebuvo gauta.

„Pastebėjus netinkamą elgesį su gyvūnu ar daromus nusižengimus, pareigūnai prašo gyventojų nedelsiant kreiptis į policiją. Tai padaryti galima paskambinus tel. 112 arba pranešti apie nusižengimus naudojantis Policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt“, – teigė I. Šlivinskienė.

Be to, pasak moters, gyvūnų vedžiojimo kontrolė turėtų būti atliekama vadovaujantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu patvirtintu Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašu. Gyvūnų laikymo tvarkos aprašo 5.2 punktas numato, kad draudžiama vedžioti gyvūnus arba leisti jų vedžiojamiems gyvūnams eiti į vaikų žaidimo aikšteles.

Taip pat minėto Gyvūnų laikymo tvarkos aprašo 5.1 punktas numato, kad draudžiama vestis, neštis, eiti su gyvūnais ar juos su savimi turėti teritorijose, patalpose ir kitose vietose, pažymėtose draudžiamuoju ženklu, išskyrus gyvūnus, kuriuos naudoja pareigūnai, atlikdami jų kompetencijai priskirtas funkcijas, ir gyvūnus vedlius. Draudžiamasis ženklas turi būti pritvirtintas matomoje vietoje prie įėjimo į tokias teritorijas, patalpas ar vietas.

„Taigi, kaip vienas iš šios problemos sprendimo būdų būtų nuspręsti ir paženklinti tas vietas, kuriose būtų draudžiama vedžioti, neštis, eiti su gyvūnais. Bet tai jau yra ne policijos prerogatyva“, – sakė I. Šlivinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.