Įspėja: dėl remonto darbų šioje vietoje traukiniai nevažiuos

Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“ atkarpoje Kalvarija–Šeštokai pradėjo planinius geležinkelio kelio sankasos remonto darbus. Planuojama, kad dėl šių remonto darbų 13 dienų bus visiškai sustabdytas traukinių eismas europinio standarto (1435 mm) ir 1520 mm pločio geležinkelio vėžėmis. Eismą planuojama atnaujinti birželio 28 dieną.

Pradėjo planinius geležinkelio kelio sankasos remonto darbus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pradėjo planinius geležinkelio kelio sankasos remonto darbus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 1:25 PM

„Planiniai sankasos remonto darbai atkarpoje Kalvarija–Šeštokai atliekami siekiant ir toliau užtikrinti sklandų bei saugų traukinių judėjimą. Remonto metu bus išardoma dalis geležinkelio kelio, nukasama sankasa ir atliekami jos sutvirtinimo darbai. Jungtis su Lenkija yra svarbi tiek krovinių gabenimui, tiek ir atnaujinamam keleivių vežimui iš Kauno į Balstogę“, – sako „LTG Infra“ techninės priežiūros vadovas Arvydas Dveilys.

Pasak A. Dveilio, eismo pertrauka planuota iš anksto, todėl atitinkamai organizuojamas ir krovinių bei keleivių vežimas per Šeštokus.

Žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos gabenimas tuo metu taip pat nestos, pažymima „Lietuvos geležinkelių“ pranešime. Eismo pertraukos metu bus derinami nuolatiniai reisai iš Ukrainos į Lietuvą, taip pat toliau bus vykdoma traukinių pakrova Ukrainoje ir jų gabenimas per Lenkijos teritoriją Lietuvos link. Tik atnaujinus traukinių eismą, jie toliau judės Klaipėdos jūrų uosto link.

Ukrainietiški kroviniai traukiniais Šeštokų krovos aikštelę turėtų pasiekti iš karto baigus geležinkelio sankasos remonto darbus. Intermodaliniai kroviniai iš Duisburgo Vokietijoje bus atgabenami iki Šeštokų ir perkraunami ant autotransporto. Karinių krovinių Šeštokuose planuojama sulaukti liepos pradžioje. Planuota eismo pertrauka buvo suderinta su klientais, todėl traukinių judėjimui turės nedidelį poveikį, teigia „Lietuvos geležinkeliai“.

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ atnaujina tarptautinius reisus į Lenkiją – jie bus vykdomi bendradarbiaujant su Lenkijos vežėju „Polregio“. Traukiniai maršrutu Kaunas–Balstogė–Kaunas vėl kursuos nuo liepos 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.