Antradienį Vilniuje – eismo ribojimai ir nemokamas viešasis transportas

Antradienį Vilniuje vyks festivalis „Jaunas kaip Vilnius“, kurio metu Vingio parke koncertuos Lietuvos ir užsienio atlikėjai. Sostinės savivaldybė skelbia, kad Vilniaus 700-ojo jubiliejaus proga kelionės viešuoju transportu tądien bus nemokamos, o į festivalį ir iš jo veš specialūs maršrutai.

Viešasis transportas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Viešasis transportas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 3:23 PM, atnaujinta Jul 21, 2023, 4:24 PM

Festivalio metu kursuos specialus maršrutas „Arkikatedra – Vingio parkas“, autobusai veš tiesiai iki Vingio parko prieigų M. K. Čiurlionio ir Gerosios Vilties gatvėse. Vykdami specialiu šventės maršrutu keleiviai galės išlipti šalia M. K. Čiurlionio viaduko laikinai įrengtoje viešojo transporto stotelėje „Jaunas kaip Vilnius“ ir patogiai nueiti iki renginio vietos Vingio parke.

Specialaus maršruto „Arkikatedra – Vingio parkas“ autobusai kursuos nuo 16 val. iki 2 val. Autobusai stos šiose stotelėse: Arkikatedra, Karaliaus Mindaugo tiltas, Operos ir baleto teatras, Alberto Goštauto st., Nepriklausomybės aikštė, Verslo trikampis, Jaunas kaip Vilnius, Vinco Pietario st. bei Vingio parkas.

Individualių poreikių turintys asmenys ir kiti renginio dalyviai pagal poreikį galės Vingio parko teritorijoje naudotis nuo Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžos iki Vingio parko estrados kursuosiančiu elektriniu autobusu. Jis kursuos nuo 17 val.

Taip pat nuo 16.30 val. dažniau kursuos 21, 22, 24, 54, 73 maršrutų autobusai ir 12, 18 maršrutų troleibusai.

Festivalį nemokamu viešuoju transportu bus galima pasiekti šiais maršrutais:

Iki Gerosios Vilties stotelės keleiviai galės atvykti 2G, 21, 22, 23, 29, 54 maršrutų autobusais ir 4, 6, 12, 16 maršrutų troleibusais.

Iki Vingio parko stotelės – 24 autobusų maršrutu ir specialiuoju maršrutu „Arkikatedra – Vingio parkas“.

Iki Mikalojaus Konstantino Čiurlionio stotelės – 3G, 23, 73 maršrutų autobusais bei 10 ir 17 maršrutų troleibusais.

Iki Latvių stotelės – 21 maršrutų autobusais.

Pasibaigus festivaliui vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami grįžti namo naktiniais autobusais, kurie kursuos nuo 23.30 val. iki 3 val. Naktį kursuos gyventojams jau žinomi 88N, 101N, 102N, 103N, 104N ir 105N maršrutai. Šįkart, siekiant aprėpti daugiau miesto dalių, 101N ir 103N maršrutų trasos šiek tiek pakoreguotos. Naktiniai autobusai veš šiais maršrutais:

88N Oro uostas – Centras – Europos aikštė

101N Saulėtekis – Žygimantų g. – Savanorių pr. – Vingio parkas – Fabijoniškės

102N Pilaitė – Žvėrynas – Žygimantų g. – Maironio g. – Stotis

103N Santariškės – Didlaukio g. – Kalvarijų g. – Pylimo g. – Stotis – Gerosios Vilties st.

104N Ateities – Žirmūnų g. – Pylimo g .– Naujininkai

105N Pašilaičiai – Šeškinė – Konstitucijos pr. – Žygimantų g. – Olandų g. – Pavilnys – Parko g.

Nuo liepos 25 d. 10 val. iki liepos 26 d. 2 val. bus draudžiamas transporto priemonių eismas Vingio parke nuo įvažiuojamojo kelio iš Geležinio Vilko g. iki Vingio parko estrados, išskyrus renginį aptarnaujantį, Vingio parke įsikūrusių įstaigų darbuotojų ir viešąjį transportą.

Nuo liepos 25 d. 16 val. iki liepos 26 d. 2 val. Elektrinės, Eigulių ir Birutės gatvėse bus įvestas vienpusis eismas.

Dėl galimų spūsčių vairuotojams ribojimų metu rekomenduojame vengti Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžos bei pasirinkti alternatyvius kelionių maršrutus.

Į festivalį „Jaunas kaip Vilnius“ atvykstantiems automobiliais rekomenduojame transporto priemones palikti „Statyk ir važiuok‘“ aikštelėse ir kelionę iki Vingio parko tęsti viešuoju transportu.

Turintys galimybę kviečiami į Vingio parką atvykti gamtą tausojančiomis transporto priemonėmis – dviračiais arba paspirtukais. Juos bus galima statyti specialiose zonose prie įėjimų į festivalio teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.