G. Nausėda: savivaldybėms reikia daugiau savarankiškumo tvarkant rajoninius kelius

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Radviliškio rajono savivaldybės meru Kazimieru Račkauskiu. Pasak Prezidentūros, susitikimo metu aptartas Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimas bei siūlymai didinti savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius.

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Radviliškio rajono savivaldybės meru Kazimieru Račkauskiu.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/ Roberto Dačkaus nuotr.
Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Radviliškio rajono savivaldybės meru Kazimieru Račkauskiu.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/ Roberto Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 3:21 PM

„Turime ieškoti būdų, kaip daugiau investuoti į kelius, tuo pat metu plečiant savivaldybių savarankiškumą tvarkant rajoninius kelius“, – teigė prezidentas, atkreipdamas dėmesį į išliekančią didelę valstybinių žvyrkelių dalį tarp visų Radviliškio rajono kelių.

Susitikime taip pat aptarta sveikatos apsaugos situacija savivaldybėje bei kliūtys efektyvesniam įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui.

„Įgyvendinant įtraukųjį ugdymą, nepaprastai svarbus tiek valstybės, tiek savivaldos strateginis požiūris. Kryptingam veikimui ir reformos sėkmei būtinas sutelktas adekvatus valstybinis finansavimas“, – išplatintame pranešime cituojamas G.Nausėda.

Be to, pokalbio metu diskutuota apie vėluojantį specialiųjų tikslinių dotacijų skyrimą asmenų su sunkia negalia socialinėms paslaugoms finansuoti. Sutarta peržiūrėti finansų skyrimo mechanizmą ir su atsakingomis institucijomis įsivertinti reikiamų pokyčių galimybes.

Trečiadienio rytą, vizito Radviliškio rajone metu, šalies vadovas su pirmąja ponia apsilankė ir Minaičių kaime, kur padėjo gėlių prie paminklo Lietuvos laisvės kovos sąjūdžiui ir 1949 metų vasario 16 dienos deklaracijai bei jos signatarams atminti, bei atkurtame Lietuvos partizanų Prisikėlimo apygardos štabo bunkeryje.

ELTA primena, kad Prezidentūra siūlo, jog laipsniškai iki 2027 metų rajoninius kelius iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) perimtų savivaldybės. Nurodoma, kad dėl šių pokyčių kelių sektoriui būtų reikalingas didesnis finansavimas.

Šių metų valstybės biudžete kelių sektoriui skirti 872 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.