Šalys, kuriose J.Valančiūnui negrėstų bauda už vairavimą išgėrus

Kanada yra viena iš palankiausių valstybių mėgstantiems išgerti ir sėsti prie vairo. Šioje šalyje leidžiama įpūsti net 0,8 promilės, tačiau „Toronto Raptors“ komandoje žaidžiantis krepšininkas Jonas Valančiūnas, pirmadienio naktį sustabdytas pareigūnų, viršijo šį limitą.

J.Valančiūnas pirmadienio naktį įkliuvęs Kanados pareigūnams įpūtė daugiau, nei 0,8 promilės.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Valančiūnas pirmadienio naktį įkliuvęs Kanados pareigūnams įpūtė daugiau, nei 0,8 promilės.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 8, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:18 PM

Daugelyje pasaulio valstybių pakanka ir mažesnio girtumo, kad vairuotojui tektų administracinė ar net baudžiamoji atsakomybė.

Tarptautinio alkoholio politikos centro duomenimis, vidutinė vairuotojams leidžiama alkoholio koncentracijos kraujyje riba visame pasaulyje yra 0,5 promilės.

Bet vienuolikoje pasaulio valstybių neblaivūs vairuotojai visiškai ignoruojami. Daugelyje jų galima vairuoti nors ir absoliučiai nesiorientuojant erdvėje.

Valstybės, kuriose netaikomas joks vairuotojų girtumo apribojimas:

Barbadosas. Čia nėra nustatytas alkoholio koncentracijos kraujyje limitas, bet, pagal įstatymą, jei alkoholio ar narkotikų vairuotojas bus suvartojęs tiek, kad nebesugebės normaliai valdyti automobilio, tai jau bus pažeidimas.

Burkina Fasas. Šioje Afrikos šalyje nėra jokių apribojimų neblaiviems vairuotojams. Tačiau čia net blaivam vairuoti reikia daug drąsos, nes visoje valstybėje yra vos apie 2 tūkst. km. šaligatvių, o gyventojai įpratę vaikščioti gatvėmis tarp automobilių.

Etiopija. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, šioje valstybėje įvyksta daugiausiai tragiškų avarijų visame pasaulyje, palyginus su registruotų transporto priemonių skaičiumi. Tačiau posūkio signalo nerodymas laikomas didesniu pažeidimu, nei vairavimas apsvaigus.

Gabonas. Vietinė policija taiko labai dideles baudas už kalbėjimą telefonu vairuojant, bet vairuoti išgėrus nedraudžiama.

Indonezija. Tai viena iš didžiausių ir labiausiai išsivysčiusių valstybių, kurioje leidžiama vairuoti neblaiviems asmenims.

Komorų salos. Nedidelėje Afrikos valstybėje galima ne tik girtam vairuoti, bet ir vartoti alkoholį nesulaukus pilnametystės.

Kongo Respublika. Dar viena Afrikos šalis, pasižyminti beprotišku eismu. Čia galima vairuoti išgėrus, tačiau gerti vietinę naminukę draudžiama.

Saudo Arabija ir Kuveitas. Šiose musulmoniškose šalyse yra draudžiamas alkoholio vartojimas, todėl įstatymuose nenumatyta jokių sankcijų girtiems vairuotojams.

Vietnamas. Nesvarbu, kad šioje valstybėje registruota apie 30 mln. transporto priemonių, apribojimai vairuotojų girtumui dar neįvesti.

Togas. Šioje šalyje ne tik leidžiama vairuoti visiškai girtiems. Čia taip pat normalu važiuoti per sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, riedėti prieš eismą vienpusio eismo gatvėje ar imituoti avarijas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.