Motociklo teisių norėjęs vilnietis: „Negi man laukti kitų metų?“

Vilnietis Laimis automobilį vairuoja jau beveik 30 metų, bet šįmet užsinorėjo persėsti ant motociklo.

Norintiems laikyti motociklo praktinio vairavimo egzaminus Vilniuje reikia laukti net du mėnesius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Norintiems laikyti motociklo praktinio vairavimo egzaminus Vilniuje reikia laukti net du mėnesius.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

May 27, 2014, 10:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:12 AM

„Pasiruošiau teorijos egzaminui eksternu, užsirašiau į eilę ir po 3-4 dienų jį išlaikiau. Tada ketinau eiti pavažinėti reikiamų valandų su instruktoriumi ir pabandžiau iš anksto užsirašyti praktikos egzaminui“, - pasakojo pašnekovas.

Eilės galo nematyti

Tačiau čia ir prasidėjo jo bėdos. Paskambinęs užsiregistruoti praktiniam vairavimo egzaminui Laimis suvokė, kad daugiau nei pusę šiltojo sezono jis galės tik pasvajoti apie pasivažinėjimą motociklu.

„Galvojau, baigsiu važinėtis ir iš karto eisiu laikyti egzamino, bet kai paskambinau, o tai buvo kovo 23 dieną, man pasakė, kad egzaminų tvarkaraštyje nebėra nė vienos laisvos vietos iki pat birželio 16-osios, o po jos neberegistruoja.

Pagalvojau, jei taip, negi man reiks laukti kitų metų, kol galėsiu pasivažinėti motociklu?“, - tvirtino jis.

Pabandęs pasiteirauti po keleto dienų vyras išgirdo tokį pat atsakymą – vietų nėra, o vėlesniam laikui užsiregistruoti neįmanoma.

Sugalvojo važiuoti kitur

Laimis problemą išsprendė originaliai – patikrinęs egzaminų grafikus artimiausiuose miestuose rado vietą Utenoje gegužės 16 dieną. Tam jis paaukojo beveik visą darbo dieną, bet namo grįžo sėkmingai išlaikęs egzaminą ir artimiausiomis dienomis ruošiasi atsiimti vairuotojo pažymėjimą, papildytą A kategorija.

„Utenoje viskas buvo puiku, motociklas naujas, bet labai nustebino, kad pasiteiravus apie Vilnių žmogų palieka nežinioje. Galbūt užeina mada vairuoti motociklą, bet „Regitrai“ reiktų vytis tą madą“, - svarstė jis.

Pašnekovais taip pat liko nustebęs, kad telefonu jam nė neužsiminė apie galimybę laikyti egzaminą kitame mieste, jis tą sugalvojo pats, pasikalbėjęs su draugais.

Egzaminus galima laikyti bet kuriame „Regitros“ egzaminų centre nepriklausomai nuo pareiškėjo gyvenamosios vietos.

Banga neatslūgsta

Regitra“ atstovė Laimutė Užupė aiškino, kad praktikos egzaminai A kategorijos transporto priemonėmis vyksta nuo balandžio 1 dienos iki lapkričio 10 dienos.

Pavasarį, prasidėjus motociklininkų sezonui, paprastai laikoma daugiau A kategorijos egzaminų, nei rudenį, kai jų sezonas baigiasi. Kadangi lrytas.lt pašnekovas Laimis bandė užsiregistruoti prieš pat praktinių egzaminų sezono pradžią, dėl to jis ir neberado nė vienos laisvos vietos.

Tačiau ir dabar, pirmajai bangai nuslūgus, Vilniuje egzamino tektų laukti du mėnesius – laisvų vietų yra tik liepos viduryje.

Greičiau motociklo teises galima gauti Panevėžio ir Marijampolės filialuose, egzamino vietų yra birželio pradžioje, kituose filialuose – birželio viduryje.

„Nuolat atsiranda pavienių laisvų vietų ir greičiau, nes gan dažnai pareiškėjai egzaminą atšaukia, nukelia vėlesniam laikui“, - tvirtino L.Užupė.

Sutrumpinti eilės neįmanoma

Greičiau išlaikyti egzamino nepavyks net jei turite savo motociklą.

Šiuo metu elektroninė registravimosi į egzaminus sistema tiek norinčius laikyti egzaminą su „Regitros“ pateiktu motociklu, tiek norinčius jį laikyti su savo (pareiškėjo) pateiktu motociklu, registruoja į bendrą eilę.

„Būtų galima optimaliau panaudoti įmonės turimus resursus, klientų aptarnavimas pagreitėtų, jei šios eilės būtų skirtingos, todėl dabartinė elektroninė registravimosi į egzaminus sistema bus keičiama. Ši sistema turės būti labiau orientuota į išaugusius klientų poreikius“, - pripažino L.Užupė.

Įgyjant teisę vairuoti AM kategorijos transporto priemones (mopedus) praktikos egzamino laikyti nereikia (laikomas tik teorijos egzaminas), o A1 ir A2 kategorijų egzaminų eilės mažesnės, nei A kategorijos egzamino.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.