Įstatymo kirtis: milijonui mašinų uždrausta išvažiuoti į gatves

Įsigaliojus naujoms Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatoms, pirmojo smūgio ilgai laukti nereikėjo.

Per keturias dienas net 913 tūkst. transporto priemonių sustabdytas leidimas pasirodyti gatvėse.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Per keturias dienas net 913 tūkst. transporto priemonių sustabdytas leidimas pasirodyti gatvėse.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-04 16:39, atnaujinta 2018-02-12 05:44

Valstybės įmonėje „Regitra“ nuo liepos 1 dienos pradėta taikyti leidimo transporto priemonei dalyvauti eisme sustabdymo procedūra.

Ji palietė jau beveik milijoną automobilių, motociklų ir priekabų - iš viso 913 tūkst. transporto priemonių.

„Regitra“ praneša, kad leidimas jau sustabdytas toms transporto priemonėms, kurių privalomosios techninės apžiūros galiojimas pasibaigė iki šių metų liepos 1 dienos. Tai reiškia, kad savininkams dar liko 90 dienų, kad išvengtų automobilio išregistravimo.

Pasitikrinti, ar leidimas sustabdytas, galima „Regitros“ svetainėje regitra.lt, elektroninių paslaugų portale arba skyriuje „Paieška transporto priemonių registre”.

„Regitra“ pabrėžė, kad dėl šių leidimų sustabdymo transporto priemonių valdytojams nebus siunčiami individualūs pranešimai.

Įstatymo nuostatos reikalauja, kad priežastys, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas, turi būti pašalinamos per 90 dienų. Jei per šį laikotarpį jos bus nepašalintos, leidimas bus panaikintas, o transporto priemonė bus išregistruojama.

Išregistravus transporto priemonę, valstybinio registracijos numerio ženklai bus pripažinti negaliojančiais ir juos reikės grąžinti „Regitrai“.

Vėl dalyvauti eisme transporto priemonė galės tik ją įregistravus Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtintose Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklėse nustatyta tvarka – taip pat, kaip naujai nusipirktą automobilį.

Išregistravimo galima išvengti, jei, nepasibaigus 90 dienų laikotarpiui, transporto priemonės valdytojas kreipsis su prašymu dėl leidimo sustabdymo. Leidimą sustabdyti galima iki vienų metų laikotarpiui.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.