Vairuotojų nepasitenkinimą susigriebė gesinti lengvatomis

Kilus nepasitenkinimui dėl naujos transporto priemonių išregistravimo tvarkos, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.

D.A.Barakauskas nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.<br>D.Umbraso nuotr.
D.A.Barakauskas nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:33 AM

Ministras taip pat nurodė skubiai inicijuoti įstatymo pataisas Seime, kuriomis būtų pakoreguotos nuostatas dėl sezoniškai eksploatuojamų transporto priemonių išregistravimo, informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Susitikime su „Regitros“ generaliniu direktoriumi Daliumi Preveliu D.A.Barakauskas sakė, kad teisiškai įstatymo nuostatos turi būti vykdomos, tačiau tai darant būtina atsižvelgti „į protingumo bei sveikos nuovokos kriterijų“.

Jis atkreipė dėmesį į pastarojo meto Seimo narių iniciatyvas skubiai keisti įstatymą, siekiant sureguliuoti jo praktinį taikymą.

„Jeigu tos Seimo narių iniciatyvos realizuotųsi, tektų atlikti pakeitimus, kurie galimai sukurs teisinių, organizacinių ir net finansinių keblumų ir vartotojams, ir paslaugų teikėjams, taikantis prie naujų nuostatų“, – ministerijos pranešime cituojamas D.A.Barakauskas.

D.A.Barakauskas pabrėžė, jog visų pirma turėtų būti išregistruojami ilgą laiką neeksploatuojami automobiliai bei tie, kurie yra parduoti ir išvežti į užsienį.

Valstybinė įmonė „Regitra“ nuo pirmadienio pradėjo išregistruoti automobilius, kuriems liepos 1 dieną dėl neatliktos techninės apžiūros ar pasibaigusio automobilio draudimo buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme.

„Regitros“ duomenimis, tokių automobilių prieš pradedant išregistravimą buvo apie 880 tūkstančių. Įmonės duomenimis, dauguma automobilių, kurie bus išregistruoti, yra nebeeksploatuojami, tačiau jų savininkai nėra kreipęsi dėl išregistravimo.

Automobiliai, kuriems buvo sustabdytas leidimas, turėjo per 90 dienų atlikti privalomąją techninę apžiūrą ir apdrausti automobilį. Tai atlikusiems, leidimo sustabdymas panaikintas automatiškai.

Šio išregistravimo automobilių savininkai galėjo išvengti per 90 dienų „Regitrai“ pateikę prašymą laikinai sustabdyti registraciją. Tai galima padaryti įmonės biure arba internetu.

Seime linkstama atsisakyti įstatymo reikalavimo transporto priemonių savininkams turėti visus metus galiojantį civilinės atsakomybės draudimą. Siūloma atsižvelgti į tai, kad kai kurios transporto priemonės, pavyzdžiui, motociklai, išvažiuoja į gatves tik šiltuoju metų laiku.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.