Apleistame Kauno garaže – unikalus atradimas

Pasaulio spauda labai retai, tačiau būna parašo, apie apleistuose garažuose ar sandėliuose atradamus istorinius automobilius. Būna tokių atrastų automobilių aukcionai tų apleistų statinių paveldėtojams atneša netikėtus turtus. Tačiau karus ir okupacijas išgyvenusioje Lietuvoje nieko panašaus negali būti? Pasirodo – gali.

„Ford Model T“ – automobilis, kuris kadaise ir reiškė automobilį.<br>„Retromobile“ nuotr.
„Ford Model T“ – automobilis, kuris kadaise ir reiškė automobilį.<br>„Retromobile“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 8:19 PM

Neįtikėtina, tačiau viename apleistame Kauno garaže buvo atrastas prieškarinis automobilis „Ford T“. Ši Amerikoje pagaminta transporto priemonė – tikra automobilizmo legenda.

Asociacijos „Retromobile“ prezidentas Ramūnas Kardelis sako, kad tokios istorijos ypač retos, o kad taip būtų atsitikę Lietuvoje – girdėti neteko.

Tiesa, atrodo šį sykį nebus aukciono ir netikėtai praturtėjusio paveldėtojo. Buvo kreitasi į policiją, galų gale į Interpolą, bet visi mėginimai atrasti automobilio savininką liko bevaisiai.

Automobilį atradę asmenys išsiaiškino automobilio pakliuvimo į Europą istoriją, nustatė net pirmąjį jo savininką italų verslininką, tačiau kokiomis aplinkybėmis ir kada „Ford T“ atsirado Lietuvoje tebėra nežinoma.

„Ford Model T“ buvo gaminamas nuo 1911 iki 1927 m., tad automobilių pagaminta labai daug ir tai nėra pačios brangiausios antikvarinės transporto priemonės. Tačiau šiuo metu senovinių automobilių kainos kyla lyg ant mielių, tad geros būklės autentiškas toks automobilis gali kainuoti 15-25 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.