Kitoks tamsusis riteris – ką „Volkswagen“ gamykloje veikia „battmanas“?

Komiksų personažas Betmenas, dažnai vadinamas tamsiuoju riteriu, „Volkswagen“ gamykloje tikriausiai neturėtų ką veikti. Tačiau „Volkswagen“ sukūrė šį tą panašiu pavadinimu – kam skirtas įrankis „BattMan“?

Komiksų personažas Betmenas, dažnai vadinamas tamsiuoju riteriu, „Volkswagen“ gamykloje tikriausiai neturėtų ką veikti.<br>„Volkswagen“ nuotr.
Komiksų personažas Betmenas, dažnai vadinamas tamsiuoju riteriu, „Volkswagen“ gamykloje tikriausiai neturėtų ką veikti.<br>„Volkswagen“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 4:40 PM

„Volkswagen“, atrodo, turi humoro jausmą – „BattMan“ pavadinimas, aišku, yra žodžių žaismas. Tačiau kartu tai – ir labai naudinga sistema, kurios analogus turės visos elektromobilių gamyklos.

„BattMan“ („Battery Monitoring Analysis Necessity“) – tai Briuselyje sukurta sistema, leidžianti greitai išanalizuoti baterijos būklę. Kai elektromobilis pasiekia savo naudingo tarnavimo laiko pabaigą, jį reikia perdirbti. Ta pabaiga gali būti neplanuota – avarija. Arba gali susidėvėti kiti automobilio mazgai, įskaitant variklius ir bateriją. Kaip žinoti, kada baterija apskritai virto atliekomis, o kada ją dar galima kaip nors panaudoti?

Prijungtas prie iš elektromobilio pašalintos baterijos „BattMan“ pirmiausia patikrina, ar baterija vis dar gali keistis duomenimis ir atlikti savi-diagnozę. Tuomet tikrinama likutinė baterijos talpa, atskirų celių būklė, izoliacija, skirtingų komponentų įtampa. Visi šie duomenys analizuojami labai efektyviai ir greitai. Galiausiai gaunamas atsakymas – duomenų suvestinė, kuri padeda nuspręsti, ką geriausia daryti su šia baterija.

Ši sistema padės atpažinti baterijas, kurias galima tiesiog perkelti į kitus elektromobilius. Kai jos naudinga talpa elektromobiliui jau bus per maža, ją bus galima panaudoti stacionariems energijos saugojimo sprendimams.

Bet jei ir tai nepavyks, bateriją teks perdirbti – kai kuriuos baterijų komponentus galima panaudoti atskirai. „BattMan“ tiesiog yra integruota įrankių ir programinės įrangos sistema, supaprastinanti šį procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.