„General Motors“ visam laikui traukiasi iš Rusijos

JAV automobilių gamintoja „General Motors“ (GM) traukiasi iš Rusijos, pranešė „Kommersant“. Prekybininkams jau buvo pranešta, kad jie turi nutraukti automobilių, kuriuos JAV sankcijos faktiškai draudžia, tiekimą. „Kommersant“ atstovai teigia, kad GM taip pat atleidžia darbuotojus iš savo atstovybės Rusijoje. Ši bendrovė bus pirmoji užsienio automobilių gamintoja, visam laikui palikusi Rusiją po karo veiksmų Ukrainoje pradžios.

JAV automobilių gamintoja „General Motors“ (GM) traukiasi iš Rusijos.<br>www.unsplash.com nuotr.
JAV automobilių gamintoja „General Motors“ (GM) traukiasi iš Rusijos.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2022, 2:05 PM

GM atleidžia darbuotojus savo atstovybėje Rusijoje, o prekiautojams buvo pranešta, kad jie nebeturės tiekti automobilių ir atsarginių dalių.

Kovo 11 d. į Rusiją uždrausta eksportuoti „prabangius automobilius“ iš JAV. Po to, kai 2015 m. dėl Krymo aneksijos GM nutraukė gamybą Rusijoje, koncernas iš JAV tiekė tik brangius „Chevrolet“ ir „Cadillac“ modelius. Per pirmuosius tris mėnesius Rusijoje parduoti 266 „Chevrolet“ ir 162 „Cadillac“. Šie prekių ženklai pralaimėjo konkurenciją su tradiciniais Europos lyderiais aukščiausios klasės automobilių segmente Rusijoje.

GM pastarosiomis savaitėmis laukė JAV reguliavimo institucijos paaiškinimo, o dabar, gavusi jį, faktiškai paskelbė apie pasitraukimą.

Paskelbus šią istoriją GM patvirtino, kad pasitraukia iš Rusijos rinkos. Gamintoja tik sustabdė automobilių importą ir komercinę veiklą Rusijoje vasario 28 d., tačiau atsižvelgdama į nuolat blogėjančią padėtį, bendrovė nusprendė nebetęsti veiklos Rusijoje.

Išversta pagal www.komersant.ru

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.