BMW modelių pavadinimuose neliks vienos raidės: viena inovacija keičia kitą

Jei per pastaruosius keturis dešimtmečius minėjote BMW modelio pavadinimą, tikėtina, kad jo pavadinime buvo raidė „i“, taip pat tikėtina, kad šio simbolio tokia pat reikšme, kokią visuomenė žino šiandien, naujausiuose BMW modeliuose nebus.

Panašu, kad „i“ simbolis išnyks iš BMW benzininių modelių pavadinimų.<br>Dorian Buck/Unsplash nuotr.
Panašu, kad „i“ simbolis išnyks iš BMW benzininių modelių pavadinimų.<br>Dorian Buck/Unsplash nuotr.
Pavyzdžiui, jau minėtas 520i reiškia, jog šis modelis yra 5 serijos automobilis turintis 2.0 litrų benzinu varomą variklį.<br>„Carsales“ nuotr.
Pavyzdžiui, jau minėtas 520i reiškia, jog šis modelis yra 5 serijos automobilis turintis 2.0 litrų benzinu varomą variklį.<br>„Carsales“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-09 07:15

Nuo to laiko, kai septintojo dešimtmečio pradžioje BMW 520i pradėjo dabartinę markės pavadinimų strategiją, raidė „i“ reiškė degalų įpurškimą ir buvo taikoma automobilių gamintojo benzininiams modeliams, o dyzeliniai modeliai galiausiai gavo raidę „d“ šalia serijos ir variklio darbinio tūrio.

Pavyzdžiui, jau minėtas 520i reiškia, jog šis modelis yra 5 serijos automobilis turintis 2.0 litrų benzinu varomą variklį.

Tačiau panašu, kad būtent „i“ simbolis išnyks iš BMW benzininių modelių pavadinimų, pradedant nuo 2024 m. pasirodysiančio naujos kartos 1 serijos modelio.

Kaip pranešė portalas „Motor1“, patikimas BMW koncerno informatorius, kuris „Bimmerpost“ forume yra pasivadinęs „ynguldyn“ slapyvardžiu, atskleidė bendrovės ateities planus.

Pranešime rašoma, kad naujasis 1 serijos hečbekas F70 bus pradėtas gaminti 2024 m. liepos mėn., o pradinę gamą sudarys 118d, 120d, 118 ir M135 xDrive modeliai, o 116, 120 ir 128 xDrive variantai greičiausiai atsiras vėliau.

Prie benzininių modelio variantų nėra matoma „i“ raidė, atrodo, kad simbolio panaikinimas bus taikomas visiems vėliau pasirodysiantiems BMW modeliams, įskaitant naująjį 2 serijos „Gran Coupé“, kuris turėtų pasirodyti 2024 m. lapkritį, ir naujos kartos BMW X3, kuris turėtų būti pradėtas gaminti 2024 m. rugpjūtį.

Nepaisant to, „i“ raidė vis dar išlieka priešais BMW visiškai elektrinių modelių, tokių kaip i3, i5 ir i7, numerius, tik čia ji reiškia „inovaciją“, o ne įpurškimą.

Atrodo logiška, kad Vokietijos automobilių gamintojas nori atsisakyti įpurškimo simbolio šiais laikais, kai visi automobiliai yra su degalų įpurškimo sistema, daugelis gerbėjų vis dar mano, kad „variklio dydžio“ pavadinimų sistema yra paini.

Pavyzdžiui, anksčiau 325i reiškė 2,5 litro benzininį variklį, tačiau moderniaisiais laikais pradėjus naudoti turbokompresorius jėgainės tapo mažesnės, todėl BMW ir toliau didesnių variklių pavadinimus klijavo ant mažesnius variklius turinčių automobilių bagažinės dangčių.

„Anksčiau kiti du skaitmenys reiškė variklio dydį, o šiandien jie nurodo našumą“, – sako BMW bendrovė.

Kad būtų aiškiau, tiek 320i, tiek 330i turi skirtingos komplektacijos 2,0 litrų variklius, tačiau BMW galingesnei versijai priskiria didesnio ir „geriau skambančio“ variklio pavadinimą. Tikėtina, kad tai artimiausiu metu nepasikeis.

Laimei, atrodo, kad tokie kultiniai pavadinimai, kaip M3 ir M5, išliks bent jau ateinantį dešimtmetį.

„Pagrindinis BMW modelių pavadinimų tikslas – suteikti aiškumo klientams“, – teigė BMW.

„Be to, pavadinimai turi būti autentiški ir lengvai suprantami. Klientai visame pasaulyje turi iš karto suprasti, kodėl BMW pavadintas būtent taip.

Dėl savo istorinių tradicijų, nuolatinės plėtros ir griežtos pavadinimų suteikimo tvarkos tokie pavadinimai kaip BMW M3 tvirtai įstrigo automobilių entuziastų sąmonėje ir įsitvirtino kaip prekės ženklas“, – teigė bendrovė.

Parengta pagal „IOL Motoring“ informaciją iš portalo iol.ca.za.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?