Generalinės miškų urėdijos pastatą sudarkė rasistinis užrašas

Generalinė miškų urėdija propaguoja baltaodžių viršenybę? Toks klausimas kilo lrytas.lt skaitytojui Vidmantui, ant šios tarnybos būstinės sienos Vilniuje aptikusiam ir nufotografavusiam anglišką užrašą „White power“ („baltųjų galia / viršenybė“).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:14 AM

Ligšiolinės pastangos kovoti su sienų tepliotojais Vilniuje nedavė vaisių - piešiniais ir užrašais nuniokotas ne vienas pastatas. Vis dėlto ypač apmaudu, kad rasistiniai užrašai darko valstybinę įstaigą.

***

Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos vyriausiasis patarėjas:

„Ačiū pastabiems piliečiams. Nurodžiau mūsų pastatą prižiūrinčiai įmonei kuo greičiau nuvalyti šį užrašą. Jis maždaug dviejų dienų senumo.

Tuo pačiu svarbu kalbėti apie Vilniaus savivaldybės atsakingų pareigūnų nepastabumą ir neįgalumą kovojant su sienų tepliotojais. Kai ne taip pastatai automobilį – iš karto pastebi, o kad sieną bjauroja rasistinis užrašas, praleidžia pro akis“.

Penktadienį patikslinta, kad už pastato priežiūros organizavimą atsakinga Generalinė miškų urėdija prie Aplinkos ministerijos kreipėsi į Vilniaus miesto policijos komisariatą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio vandališko incidento išaiškinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Policijos tyrėjams perduoti pastato prieigose įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų duomenys. Pastato priežiūrą vykdanti UAB „Inreal pastatų priežiūra“ įpareigota šį užrašą nuvalyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.