Kovą su nusikaltėliais Norvegijoje pradėjęs lietuvis: „Pokyčiai vyksta!“

Norvegijos spaudoje šiandien darkart minimas Lietuvos vardas - vėl blogąja prasme. Gėda dėl to, bet jau pokyčiai vyksta!

Daugiau nuotraukų (1)

Darius Petraitis

Jul 31, 2012, 6:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:53 PM

Elektroniniu paštu gaunu daug laiškų, kuriuose žmonės parašo man, kur gyvena banditai iš Lietuvos, Latvijos ir net Rumunijos. Nes aš neskirstau, iš kokios jis valstybės yra, jeigu atvyko čia vogti ir dar kitaip pelnyti greitų pinigų - jis mano ir mano bendraminčių priešas! Dėl to straipsnio, kuriame paviešinau savo elektroninį paštą, pasipylė tiek laiškų, kad nespėju net daugumai atrašyti, todėl labai atsiprašau, bet tikrai visiems atrašysiu.

Parašysiu trumpai, kas įvyko penktadienį mieste, kuriame gyvenu. Policijos vado kabinete kalbėjomės apie 2 val. Jis džiaugiasi, kad lietuviai rodo tokią iniciatyvą kovojant su nusikalstamumu čia, Norvegijoje, ir yra labai dėkingas. Jis vėl patikino, kad jeigu kas nors iš emigrantu pranešinės apie blogus žmones Norvegijos policijai, ta informacija bus skubiai tikrinama ir, pasitvirtinus jai, tie žmonės bus sulaikyti ir teisiami pagal Norvegijos įstatymus.

Taip pat jis patikino, kad niekada nebus paviešinta to žmogaus, kuris įskųs banditus, asmenybė. Bet jeigu bus gautas pranešimas apie itin sunkų nusikaltimą (nužudymą, narkotikų platinimą), tada iš dalies bus panaudoti informatoriaus duomenys - bet iki tol, kol vyks tyrimas .

Teismuose informatoriui tikrai niekada nereikės dalyvauti, nes jį gina gerai parengtas įstatymas, kur duomenys yra įslaptinti aukštu lygiu. Dėkoju iš visos širdies Osle gyvenantiems lietuviams iš Kauno, Kėdainių, Panevėžio, Šiaulių, Kelmės. Taip pat dėkoju žmonėms iš Konsvingerio (Norvegija), kurie atvykę iš Trakų, Jonavos ir Ukmergės. Ačiū sakau Bergene gyvenantiems lietuviams, kurie atvykę iš Klaipėdos, Kretingos, Kauno, Vilniaus, Marijampoles ir Alytaus.

Netikėjau, kad mūsų atsiras tiek daug ir kad suvieniję jėgas čia, Norvegijoje, (gaila, kad ne Lietuvoje) kovojame su banditais.

Prižadu, kad per atostogas tikrai aplankysiu tuos miestus Norvegijoje, kur jūs gyvenate ir su jumis visais susitiksiu. Gal tada ką nors stipriau sugalvosim, kaip toliau kovoti su nusikaltėliais, kurie atvyksta čia tik greitai pralobti.

Taigi jeigu kas nors turi planu čia atvykti vien tam, kad vogtų ir dar panašiai praturtėtų, ir jau esantiems čia perduodu:

Jei darai tai, kas visuomenės normose nėra priimtina, tada tavęs laukia tik kalėjimas, nes tai, kuo užsiimi, žemina valstybės vardą tos šalies, iš kurios esi kilęs. Taigi geriau pasverk visa tai ir pagalvok, kas tau svarbiau - greiti pinigai, kurie niekam dar laimės neatnešė, ar gera reputacija tavo šalies ir sąžiningai uždirbti pinigai?

Pagalvokite, tie kurie darote nusikaltimus, apie tai. Gal suprasite, kodėl mes pradėjome prieš jus kovoti! Nes kiek gali tai tęstis? Laikas ištarti „gana“. Geriau rami sąžinė negu gyvenimas jaučiant įtampą ir baimę, kad vieną dieną tave pagaus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.