Kasininkė: „Alkoholio parduodame daugiau“

Mūsų alkoholio skyrius tiesiog klesti! Toks jausmas, kad nėra pirkėjo, kuris į jį neužsuktų. Man atrodo, kad per pastarąjį mėnesį buvo išparduotos visos alkoholio atsargos.

Per karščius ypač perkamas alus. V. Balkūno nuotr.
Per karščius ypač perkamas alus. V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė

Aug 1, 2012, 11:14 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:39 PM

Kai prasidėjo lentynų šlavimas kalios dienos prieš Jonines, tai beveik tokiais pačiais tempais tęsiasi iki šiol. Perka viską. Šnapsą, alų, vyną.

Pastebėjau, kad labai išpopuliarėjo rusiška degtinė. Aišku, jos kaina šiek tiek mažesnė už lietuviškos, bet kiek girdėjau atsiliepimų, vyrai sako, kad labai skani. Tai degtinės perka ir po 1 litrą, ir labai dažnai iš karto ima net po 3 butelius.

Kai tik užspirgina karščiais, jaunimas dėžėmis perka alų. Bet čia, kaip aš spėju, tokiais kiekiais jie apsirūpina išvykoms prie kokių ežerų. Ankstesniais metais, masiškai ir merginos, ir vaikinai pirkdavo sidrą. Ir skardinėmis, ir plastmasiniais buteliais. O šiemet kažkodėl sidro labai retas kuris perka. Kai jau paskelbiam sidrui akciją, tada šiek tiek pardavimai pakyla, bet ir tai ne itin akivaizdžiai. Gal per karščius niekas nenori saldumo, o gal tiesiog lietuviai nori prisismeigt kuo greičiau, todėl ima degtinę.

Dar vienas dalykas – atvažiuoja lenkai ir dideliais kiekiais perka brendį. Populiariausias tarp lenkų - glorijos brendis. Lietuviai perka mūsų gamybos brendį. Bet tarp lietuvių degtinė populiaresnė už brendį. Ji ir kainuoja pigiau.

Pastaruoju metu bent jau į mano kasą ateina labai daug nepilnamečių, norinčių nusipirkti alaus. Bet kadangi mes esam prigąsdintos prašyti pažymėjimų vos ne iš visų jauno amžiaus žmonių, tokie apsimetėliai išeina nieko nepešę. Jokių padirbtų pažymėjimų, kaip būdavo populiaru anksčiau, jie neturi, tiesiog bando laimę ir tikisi, kad pardavėja nepaklaus jų asmens dokumento. Tie, kurie jau turi 21 metus, bet jaunai atrodo, automatiškai atkiša pažymėjimą. Taigi čia problemos lyg ir nebūtų.

Bet yra vienas dalykas – prie mūsų parduotuvės labai dažnai būriuojasi tokie bomžai-alkoholikai. Sau tai jie perka patį stipriausią ir pigiausią alų. Kartais degtinės nupigintos arba rašaliuko. Bet labai dažnai mes suprantam, kad jie perka gėrimus visokiems nepilnamečiams – alų skardinėse, buteliuose, normalios degtinės. Nors ir suprantu, kad perka ne sau, o kažkokiems vaikams, neparduot negaliu.

Paskui matom, kai tie išėję pro duris atiduoda butelius būreliui jaunimo.

pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.