Vėjaraupiais sergantis vaikas lėktuve apkrėtė kitus keleivius

Po kelionės į Turkiją mano dvimetis sūnus susirgo vėjaraupiais. Visai ne turkai mus užkrėtė, o nuostabieji lietuviai pasėjo vėjaraupius visame lėktuve ir kažkuriame Turkijos viešbutyje. Ir viskas tik dėl to, kad Lietuvoje vis dar yra neatsakingų, pinigus labiau nei vaikus mylinčių mamų.

Skrydžių taisyklės neleidžia lėktuvu skristi vėjaraupiais sergantiems žmonėms. Tačiau kartais tokios taisyklės paslapčia ir pavojingai apeinamos. S. Bagdonavičiaus asociatyvi nuotr.
Skrydžių taisyklės neleidžia lėktuvu skristi vėjaraupiais sergantiems žmonėms. Tačiau kartais tokios taisyklės paslapčia ir pavojingai apeinamos. S. Bagdonavičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Barzdienė

Aug 2, 2012, 2:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:45 PM

Įsivaizduokit situaciją, kai prieš ilgai lauktą kelionę jūsų atžala suserga vėjaraupiais - atostogų atšaukti negalit, nes pinigai sumokėti, vaiko palikt nėra kam. Kas gi belieka? Ogi nueiti pas gydytoją, „patepti“ jį ir paprašyti, kad išrašytų pažymą, jog vaikui visai ne vėjaraupiai, o alergija nuo šokolado.

Juokinga? Man ne, nes su tokia tiesa mums teko susidurti jau į Turkiją beskrendančiame lėktuve.

Liepos 15 d. rašiau laišką kelionių organizatoriui prašydama atskleisti tos poniutės (sėdėjusios 16B vietoje), kuri tamposi sergantį vaiką po pasaulį, pavardę. Aišku, niekas man tokios informacijos nesuteiks, nors vis dar laukiu.

Tad rašau jums. Nes širdis plyšta prisiminus, kaip vargšas vaikas kankinosi lėktuve, kaip dejavo iš skausmo. Iš pradžių mes, keliavę kartu su medike, pagalvojome, kad vaikui - karantino laikotarpis (kuris yra 10 dienų) pasibaigęs ir liko tik užsigydyti spuogelius, likusius po sunkios vėjaraupių ligos.

Bet kai grįžęs namo ir maniškis dvimetis susirgo, suvokėme, kad anas vaikas buvo užkrato nešiotojas ir kad turbūt jau pusė lėktuvo serga. O tas vaikas išbertas buvo daug - visas veidas, ausytės, kūnas paslėptas po ilgomis kelnėmis ir palaidine ilgomis rankovėmis, ant galvos kepurė, kurios nenusiėmė net lėktuve.

Stiuardesei paklausus, ar vaikui tikrai ne vėjaraupiai, motina išsišiepusi atsakė: „Tikrai ne, čia mes šokolado prieš kelionę užvalgėm.“ Kai tuo tarpu vaikas, susisukęs į antklodę, dejavo, kaip jam skauda...

Įsivaizduoju, kad tokia sunkia vėjaraupių forma sergant ir temperatūra turėjo būti nemaža, nes vaikas kratėsi iš šalčio, o kur dar kankinantis viso kūno niežulys.

Draugės mane guodžia: „Va, gerai tau, prasirgs mažiukas, kol mažas, lengvesne vėjaraupių forma, geriau dabar, nei kai suaugs.“

O kas nedarbingumo lapelius apmokės kitiems lėktuve sėdėjusiems suaugusiesiems, kurie jau turbūt kamuojasi su didele temperatūra ir prašosi Dievo ir visų šventųjų pagalbos kuo greičiau pasveikti?

Kur buvo ta motina, kuri savo vaiko gyvybe rizikavo skrisdama poilsiauti į Turkiją?

Man labai pikta - ne dėl mano sergančio vaiko. Pikta, kad nežinau, kaip tas vaikutis jaučiasi dabar. Kas turėtų juo pasirūpinti, jei jau gimdytoja juo nesirūpina? Vaiko teisių tarnyba? Kas turėtų rimčiau prižiūrėti visus sėdančius į lėktuvą, kad tokia situacija nepasikartotų?

-

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.