Kai neįmanoma atsispirti geriems daiktams

Yra tokia liga, kai nebegali ramiai praeiti pro turistinių reikmenų parduotuvę. Ir kai turi beveik visas įmanomas tokių parduotuvių nuolaidų korteles. Ir kai per metus išleidi tūkstančius litų vadinamiesiems „geriems daiktams“.

Daugiau nuotraukų (1)

Keliautoja

Aug 27, 2012, 2:55 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:15 AM

Iš pradžių maniau, kad tai būdinga tik vyrams, bet po to supratau, kad apskritai – keliautojams, nes ir pati šia liga baigiu susirgti.

Pavyzdžiui, perki kalnų batus už 600 litų, perki gerą kelionių kuprinę už kokius 500 Lt, susižavi kokiu nors daugiafunkciniu peiliuku, kuris atstoja ir reples, ir pjūklelius, ir dildes, ir šakutes už kokius 400 Lt ar kitomis panašiomis nesąmonėmis.

Aišku, tie daiktai reikalingi ir tikrai palengvina kelionę, bet kai kurie mano pažįstami jau pradėjo pernelyg dažnai keisti palapines ar kokius kilimėlius miegui ant žemės. Pasirodo koks įmantresnis modelis – savaime prisipučiantis kilimėlis ar savaime išsilankstanti palapinė ir jie jau varvina seilę.

Gerai pagalvojus, mes su draugu jau turim visko išgyvenimui gamtoje. Gal dar reiktų kokių strėlių išsilieti, kad galėtume žvėrį nudobti iš lanko prireikus. Bet šiaip net turime tablečių, kurios išvalo ežero vandenį ir padaro jį geriamu.

Mes tarp draugų net dovanas dovanojamės iš gerų daiktų serijos. Pavyzdžiui, kokį puikų miegmaišį. Daugelis iš mūsų tų miegmaišių turi bent kelis: vienas kuris nors susilanksto į labai mažiuką, tad jį patogu vežtis rankiniame bagaže lėktuve, kitas pritaikytas vienokiai temperatūrai, trečias – kitokiai.

Aš iš pradžių gailėdavau pinigų tiems geriems, bet būtiniems daiktams. Bet dabar jau ir aš susirgau – man kaifas nusipirkti kokią gerą kuprinę ar kokią striukę nuo lietaus, kuri susilanksto į mažą mažą kamuoliuką.

Ir kai išmanai apie tą turistinį inventorių, matai, kaip žmonės kelionėse ar gamtoje kankinasi neturėdami būtinų daiktų. Kaip inkščia, kad neįmanoma gerai išsimiegoti palapinėje, kai patys turi kokią neventiliuojamą š… gabalą iš prekybos centro ar miega ant plikos žemės nepasitiesę jokio kilimėlio.

Jei suskaičiavus, kiek per praėjusius metus išleidome tokiems geriems daiktams, manau, koks 1000 Lt susidarytų žmogui. Ir tam nėra galo. Nes visą laiką atsiranda daiktų, kurie jau atitarnauja ir reikia pirkti naujus.

Tik tiek, kad bent jau aš stengiuosi daiktų nedubliuoti, laukiu, kol kas nors išeitų iš rikiuotės, kad galėčiau pirkti tokį pat naują daiktą.

Ir aš gal tokius paprasčiausius reikmenis paminėjau. Bet yra ir tokie dalykai, kaip termorūbai (turiu komplektėlį), hidrokostiumas (neturiu, bet svajoju), vaikinai prisigalvoja prisipirkti dar visokių aitvarų, burlenčių, banglenčių, tai tos sumos gali išeiti ir visai nekuklios tiems „geriems daiktams“.

Ir kažkaip net sąžinė negraužia, nes gi – „geras daiktas”. Kur kas labiau gaila pinigų visokiems skudurams, kosmetikai ir pan.

Ai, o dar dviračio priežiūrai reikalingi daiktai….. Oi, patikėkit…

Daugiau keliautojos dienoraščio tekstų - pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.