Kada A. Užkalnis užlips ant savo paties grėblio?

Andrius Užkalnis. Jau kurį laiką ši fizionomija okupavusi „Facebook“, prorusiškąją BTV ir „elitinio žurnalo“ „Žmonės“ puslapių turinius. Šis „autorius“ (negaliu rašyti ne kabutėse, nes jis nevertas šio apibūdinimo) moko Lietuvą būti tolerantiškesne. Išsivaduoti visiems iš posovietinio šleifo, šypsotis nepažįstamiems, valgyti dienos pietus už 500 Lt, daug keiktis, daryti klaidas specialiai ir rašyti taip kaip jis - „aciprašau“, „pavidolei“ ir t.t., nes tai yra be galo „krūta“ ir empiriškai naujoviška.

"A. Užkalnį kitų žmonių menkinimas veikia kaip narkotikas", - tikina Bronius. R. Neverbicko nuotr.
"A. Užkalnį kitų žmonių menkinimas veikia kaip narkotikas", - tikina Bronius. R. Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Bronius B.

2012-08-30 10:16, atnaujinta 2018-03-17 01:42

Kiekvieną savaitę mes skaitome jo straipsnius. Leiskite man panagrinėti apie ką rašo šis super optimistišku ir šiuolaikišku save laikantis „autorius“. Neurotikai, bambekliai, šizikai, runkeliai, Klonio gatvė, išsigimėliai, Venckienė, lengvatikiai, pasakos, vėl Venckienė, vėl Klonio gatvė... Ir taip ištisas savaites. Tas pats per tą patį, kaip užrūdijęs sukalkėjęs ir nebesisukantis laikrodis. Įdomiausia, kad pastarojo publikuojamas mažaraščio sapaliones ir nusišnekėjimus skleidžia ne kas kitas, o didžiausias Lietuvos dienraštis.

Galima ginčytis, jog tai - naujos bangos įsikūnijimas, leksikos genijus, tituluotasis BBC žurnalistas, Vilniaus senamiesčio valdovas, „Statoil“ etatinis lankytojas, kuris net benzinui kainuojant 4,89 Lt, sumoka 5,20 Lt, nes brangus benzinas yra geriau nei bet kas kitas ir jis gali sau tai leisti, prie viso to apvemdamas visus, kas mąsto kitaip.

Dar prie viso to, jis gi lietuviškasis Jamie Oliveris ar Gordonas Ramsay, savo autentiškais skonio receptoriais dergdamas visus jam nepatikusius restoranus, darydamas išvadas apie maisto paruošimą (apie kurį jis suvokia tiek, kiek aš apie naujojo marsaeigio „Curiosity“ kuro sistemos padavimo molekulių greitį).

Aš savo gyvenimo viršininkas... vienas po kito šie pareiškimai, menkinantys visus, kas galvoja kitaip ir, neduok Dieve, bandantys šią nuomonę išdėstyti viešai, tuojau pat yra mokomi gyventi, pačiu šlykščiausiu metodu. Mano nuomone, paties autoriaus tolerancijos yra mažiau nei turi Petras Gražulis, jis nekenčia visų kitaip mąstančių, kitaip besirengiančių, kitaip gyvenančių, turinčių sunkumų gyvenime, praradusių šeimą ar panašiai.

Į visas nelaimes jis atsakytų paprastai - sudegė namas - apsidrausk, runkeli, netekai darbo - esi nieko vertas runkelis be galimybės rasti kitą darbą. Klausai Zemfiros? - Dvigubai esi debilas. Patinka Katie Melua? - Trigubai debilas. Važinėji ne visureigiu? - Tau reikia gydytis ir kuo greičiau.

O visa eilė prenumeratorių skleidžia euforijos klegesius ir skraido padebesiais, kai ponulis užkulnulis sumaišo su fekalijomis kokį mokytoją ar paauglį. Visų sričių ekspertas greitu metu jau aptarinės sporto įvykius, pateikdamas schemą ir planą, kad tie debilai daugiau nepraloštų ir turėtų savigarbos pasirodyti jo plačiaekraniame televizoriuje, su kiekviena diena jo akiratis ir super antžmogiškos galios suvokia, jog nėra labiau teisesnio žmogaus Lietuvoje.

Galbūt vertėtų atidaryti konsultacinį centrą - „Antidebil ir co“? Teikiame paslaugas: išgydymas nuo runkelizmo, pozityvaus mąstymo pradmenys, tolerancijos mažinimas Užkalnio metodu ir t.t. Kitų menkinimas ir išsikalinėjimas „autorių“ veikia kaip narkotikas, tačiau narkotikai pavojingi.

Ar nebus taip, kad siuntinėdamas ir mokydamas visus jis užlips ant skaudaus grėblio?

Tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė, kuri nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.