Ar policininkas nusikalsta rūkydamas baltarusiškas cigaretes? (Policijos departamento komentaras)

Gyvename valstybėje, kurioje galioja įstatymai, kas tu bebūtum, kokios tavo pareigos bebūtų bei kokį darbą bedirbtum. Dirbantis žmogus šiuo metu išmaitina visą armiją tinginių bei nenorinčių dirbti nei sau, nei valstybės labui. Kiti, kas gudresni, seniai paliko šalį ir dirba bei uždirba ten, už jūrų marių...

KET taisyklių pažeidėją sustabdęs policininkas nustebino baltarusiško akcizo cigaretėmis. Vitalijaus nuotr.
KET taisyklių pažeidėją sustabdęs policininkas nustebino baltarusiško akcizo cigaretėmis. Vitalijaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vitalijus

Sep 7, 2012, 11:49 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:54 PM

O aš šį rudenį pasitikau ganėtinai nesmagia žinia, esu nubaustas už savo žioplumą. Kai visas Vilnius šventė Rugsėjo 1-ąją, man tą dieną teko dirbti. Vakare, kaip ir dauguma žmonių, patraukiau į miesto šventę, po triukšmingų koncertų grįžau namo naktį ir nusistačiau žadintuvą į rytinį darbą sekmadienį.

Vis dėlto pramiegojau ir suskubdamas jau po 15 minučių atsisėdau prie vairo. Nelemtoje Salininkų pervažoje pristabdžiau už automobilio, kuris mane aplenkė, bet tai nebuvo sustojimas prieš „Stop“ ženklą, todėl po akimirkos mane sustabdė policijos ekipažas. Supratau, kad pažeidžiau „Stop“ ženklo nesustojimo taisyklę.  

Pareigūnas pakvietė prie patrulio mašinos ir aiškino mano teises, pasakęs, kokia bauda manęs laukia, bei pasakė, kad bus atimta teisė vairuoti. Tą dieną į darbą vis dėlto pavėlavau. Kad padariau pažeidimą, nesiginčiju. Tačiau man liūdna dėl kitko, policijos mašinos daiktadėžėje, matomoje vietoje gulėjo baltarusiško akcizo cigarečių pakelis.

Tad leiskite man paklausti, kas daugiau nusikalto prieš įstatymą? Ar pareigūnas, kuris sustabdė pažeidėją, bet sau leido įsigyti kontrabandinę prekę, apie kurią daug šnekama bei kovojama, ar aš?

Man gresia netekti teisės vairuoti dviem mėnesiams bei 520 Lt bauda, ši suma sudaro daugiau nei 60 proc. mano algos.

Aš, laikydamas save piliečiu, pilu į savo mašiną legalų benziną, kuris kainuoja daugiau nei 5 Lt, kad galėčiau dirbti legaliame darbe, kuriame mokama 850 Lt alga, o policijos pareigūnas, kovodamas keliuose, gali sau leisti rūkyti kontrabandines cigaretes.

Ačiū Jaroslavui Kovalevskij, Kelių eismo pareigūnui, kad jis parodė savo pilietiškumą darbe ir už jo ribų.

Policijos departamento prie VRM komentaras:

"Lietuvos įstatymai nedraudžia pirkti, laikyti ar gabenti vieno kitoje šalyje gaminamų cigarečių pakelio ir to tikrai negalima vadinti kontrabanda. Labai sunku vertinti šią konkrečią situaciją, nes neaišku, kokiomis aplinkybėmis tas pakelis atsirado tarnybiniame policijos automobilyje.

Mes nuolat skatiname pareigūnus gyventi sveikai, sportuoti, tačiau tikrai negalime uždrausti jiems pvz. valgyti nesveiko maisto, ar rūkyti. Tai kiekvieno žmogaus apsisprendimo reikalas.

Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad gana dažnai pažeidėjai, kerštaudami pareigūnams už jiems surašytą protokolą už tam tikrus pažeidimus, bando keršyti. Todėl gavę informaciją apie galimai neteisėtus pareigūnų veiksmus, visuomet ją atidžiai vertiname ir, tik esant pagrindui, atliekame tarnybinį patikrinimą, kurio metu aiškinamės visas įvykio aplinkybes"

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.