Universitetas parduotas su visais jo studentais

Jums rašo trečio kurso studentė iš buvusios Verslo ir vadybos akademijos. Rašau prašydama pagalbos. Su kitais studentais turime daug klausimų, į kuriuos mes negauname atsakymų. Situacija tokia: 2010 metais įstojau į Verslo ir vadybos akademiją (VVA) Vilniuje. Šiais metais atėję į akademiją sužinojome, kad ji yra parduota su visais esančiais studentais. Studentų (mūsų yra labai mažai) niekas neinformavo nei žodžiu, nei raštu apie įvykusius pokyčius - mūsų pardavimą. Visiems šokas, visi nepatenkinti.

Daugiau nuotraukų (1)

VVA studentė

Sep 7, 2012, 11:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:54 PM

Nuo 2012 m. spalio mėnesio mus pervadins Kazimiero Simonavičiaus universitetu (KSU) ir į mūsų akademiją nuo spalio mėnesio atkels 500 naujų studentų iš naujo universiteto. Problema ta, kad KSU studijų kaina žymiai skiriasi nuo VVA kainos. Mes, besimokantys VVA, už verslo bakalauro laipsnio įgijimą mokėjome 6200 Lt per metus. Pasirodo nuo 2012 m. birželio pabaigos pasikeitė (apie tai sužinojome šių metų rugsėjo 5 d.), ji sumažėjo iki 5800 Lt per metus. O KSU studentai už nuolatines verslo bakalauro studijas moka 3850 Lt per metus.

Atrodo, viskas yra gerai? Deja. Rugsėjo 4 d. VVA studentai buvo informuoti, jog po studijų mes įgysime KSU verslo bakalauro laipsnį, o ne VVA verslo bakalauro laipsnį, kaip turėjome įgyti.

Didžiausia šios dienos VVA studentų problema yra nelygybės klausimas. Kodėl buvę VVA studentai, nuo šiol priklausantys KSU, turi mokėti 5800 Lt, kai KSU kainos yra 3850 Lt per metus? Juk nuo 2012 m. spalio mėnesio KSU studentai mokysis kartu su mumis. Kas už tai atsakingas?

Kodėl mes nebuvome informuoti? Mes jaučiamės kaip marionetės. Tik Lietuvoje yra taip nesiskaitoma su studentais.

Aš rašau visų VVA studentų vardu ir mes norime lygybės. Su pokyčiais teks susitaikyti, bet kodėl mes turime mokėti 5800 Lt per metus, kai kiti KSU studentai už tas pačias studijas ir bakalauro laipsnį moka 3850 litus?

"Bendraukime" komentaro apie šią situaciją pasiteiravo švietimo ir mokslo viceministrės Nerijos Putinaitės:

"Kai reorganizuojamos įstaigos, jų savininkai - o šiuo atveju tai yra du privatūs universitetai - privalo apie susijungimą informuoti kiekvieną studentą.

Švietimo įstatymas garantuoja, kad net ir po universitetų susijungimo studentas turi turėti tokias pačias sąlygas - dėl mokymosi programos ir dėl studijų kainos, kaip kad pasirašydamas studijų sutartį. Taigi buvusios akademijos studentai, pagal Švietimo įstatymą, gali kelti klausimą dėl studijų kokybės ir programos, bet ne dėl kainos, mat jų ankstesnė studijų sutartis apibrėžia studijų kainą.

Vis dėlto šie klausimai turi būti sprendžiami vidinių universiteto ir studentų derybų metu. Kiek man žinoma, visuomet surandamas koks nors sprendimas".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.