Švedijos miške įstrigę lietuviai neprisibeldžia iki automobilį prastai suremontavusios bendrovės

Šiuo metu su šeima gyvename Norvegijoje. Liepos mėnesį buvome atostogų Lietuvoje. Būtų buvusios puikios atostogos, jei ne mums nutikusi problema.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Mikita

Sep 11, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:16 PM

Liepos 5 d. užsiregistravau į automobilių servisą „HQ Integro“ Utenoje. Jis tuo metu buvo J.T. Vaižganto gatvėje, šiuo metu jis persikėlė į naujas patalpas K. Donelaičio g. 10. Norėjau susiremontuoti savo automobili „Peugeot 307“ - reikėjo keisti priekinio rato kairės pusės guolį.

Pakeitė guolį, sumokėjau 230 Lt. Nuvažiavus 400 km, guolis vėl subyrėjo. Tada aš vėl nuvažiavau į tą patį servisą liepos 16 d. - antrą kartą pakeitė guolį nemokamai, nes buvo jo kaltė.

Liepos 18 d. išvykome su šeima iš Lietuvos į Taliną, o tada jau keltu kėlėmės į Švediją. Kitą dieną atplaukėme į Stokholmą, o tada jau laukė ilga kelione į Norvegiją. Nuvažiavus 800 km nuo antro guolio pakeitimo (nuo Stokholmo - 350 km), Švedijos teritorijoje subyrėjo tas pats guolis.

Važiavau su šeima, visi patyrėme didelį stresą, nes automobilis sugedo vidury miškų svetimoj šaly ir visiškai negalėjom važiuoti toliau, o iki namų buvo likę 130 km.

Tuoj pat paskambinau į ta pati Utenos servisą „HQ Integro“ ir pasakiau, kad vėl subyrėjo jų pačių keistas guolis. „HQ Integro“ darbuotojas pasakė, kad automobilį remontuočiau Norvegijoje ir kad servisas apmokės visas išlaidas.

Nugabenau savo automobilį į Norvegija. Liepos 21-22 dienomis Norvegijos servise pakeitė guolį ir dar keletą detalių, kurios buvo pažeistos dėl guolio defekto. Tą pačią dieną, po automobilio remonto, vėl paskambinau į Utenos servisą „HQ Integro“ ir pasakiau, kad remontas kainavo 13,5 tūkst. Norvegijos kronų (6125 litus). Utenos įmonė sutiko apmokėti sąskaitą, tik prašė jai nusiųsti senas detales ir sąskaitas.

Liepos 30 dieną detalės buvo „HQ Integro“ pristatytos. Skambinau jiems kiekvieną dieną, jie vis žadėjo pervesti pinigus, tačiau nuo rugpjūčio 15 d. jie mane ignoruoja - skambinu, bet jie neatsiliepia.

6125 litai man yra dideli pinigai. Nuo rugpjūčio 15 d. mes gyvename nežinioje. Geriau būtų, kad jie atsilieptų į mano skambučius ir pasakytų, jog negrąžins skolos, tai aš nebesitikėčiau ir ieškočiau teisybės teismo keliu.

Nebijau teismų ir ši laišką jums rašau drąsiai, nes aš nekaltas. Arba kaltas tik tiek, kiek Utenos įmone pasitikėjau ir tiek laukiau.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.