Laimei, Seimo rinkimai - ne pasaulio pabaiga

Nenumaldomai artėja spalio keturioliktoji. Artėja tarsi kokia pasaulio pabaiga ar koks grėsmingai Žemės atžvilgiu nusiteikęs asteroidas. Deja, deja, kad ir ką sakytų politologai, astrologai ar visi kiti –logai, ta diena vis tiek priartės, paims tave už rankos ir nuvedusi prie balsavimo urnos, pasiūlys išreikšti savo valią ar įvykdyti pilietinę prievolę.

Balsuoti ar nebalsuoti? Gal skamba neblogiau nei „būti ar nebūti“. 123rf. nuotr.
Balsuoti ar nebalsuoti? Gal skamba neblogiau nei „būti ar nebūti“. 123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kamilė

2012-09-12 10:19, atnaujinta 2018-03-16 19:57

Balsuoti ar nebalsuoti? Gal skamba neblogiau nei „būti ar nebūti“. Visgi reklama – jūsų teisė rinktis, primena, kad turime dar ir teisę. O posakis – „Galvok galva, o ne kitomis kūno dalimis“, taikliai nukreipia mintis į tą vietą, kurios pagalba, regis, pramuštum mūrinę sieną.

Beje, prieš išrenkant naują valdžią ir apraudant neišrinktuosius kitai kadencijai su visomis jų išeitinėmis kompensacijomis, gal reikėtų praskleisti tą atlasinę Seimo užsklandą ir žvilgtelėti į juos, dar tebesėdinčius, tebetupinčius, tebediskutuojančius, tebe-, tebe-... Tiek to, gal žvilgtelėkime nors viena akimi į dar tebesančius anapus veidrodinių langų.

Skurdoka su moterimis... Bet gal nieko keisto, jei pačios moterys, visa gerkle plyšaudamos apie lygias galimybes ir moterų teises, balsuoja už vyrus.

Skurdoka su jaunimu... Bet gal nieko keisto, jei Konstitucijai nustačius 25 metų amžiaus ribą, patys renkame tuos, kurie dar su Leninu per šeštadieninę talką rąstą nešė, ir baiminamės, kad tie nesubrendę dvidešimtpenkiamečiai neįteisintų kanapių ir prostitucijos.

Galėtume ir kai kuo didžiuotis, jei tie, kurie dar tebesėdi Seimo nario kėdėje, galėtų tuo pačiu metu dirbti ir pagal savo profesiją, nes specialistų pasiūla Seimo rūmai nenusileistų pačiam didžiausiam UAB vienoje vietoje, kur atėjęs rinkėjas galėtų gauti beveik visas įmanomas paslaugas ar konsultacijas.

„O ką aš vienas(-a) galiu?“ – dažnai nuskamba iš bet kurio Seimo nario lūpų, ir, stabtelėjus akimirkai, pagalvoji: „Va jis, tas didvyris, tas geradarys, kuris nori išgelbėti pasaulį“, bet staiga ima ir išsisklaido tirštas gražių kalbų rūkas, kai tie didvyriai ir geradariai įsikabina vienas kitam į atlapus, pinigines ar klyną...

Taigi perfrazavus klausimą iš – „Balsuoti ar nebalsuoti“ į teiginį – „Balsuoti negalima nebalsuoti“ ir paklausius širdies, proto ar gero kaimyno, padėkime vieną skyrybos ženklą ir išgyvenę spalio keturioliktąją, tebegyvenkime ilgai ir laimingai, na tiek, kiek Dievas duos. Juk tai dar ne pasaulio pabaiga.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.