Prekybos centre laukiame rusiškų prekių

Kiekvienais metais vyksta grandioziniai viso mūsų prekybos tinklo baliukai. Suvažiuoja visos Lietuvos vadovai, paprasti darbininkai. Anksčiau parduotuvių vedėjai išrinkdavo, kas gali važiuoti į šitą įmonės organizuojamą balių, o šiemet pirmą kartą galėjo važiuoti visi, kas tik norėjo.

Pasikeitus prekybos tinklo vadovybei, laukiam daugiau prekių iš Rusijos. V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Pasikeitus prekybos tinklo vadovybei, laukiam daugiau prekių iš Rusijos. V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kasininkė

Sep 26, 2012, 5:14 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:39 PM

Šiemet važiavau ir aš. Nes žinojau, kad esu nominuota ir gausiu kažkokį prizą. Šiaip tai nebūčiau važiavus, nes per tuos susibūrimus būna siaubinga nesąmonė. Susirenka tūkstančiai žmonių, vieni prisigeria, kiti šaiposi.

Šiemet važiavau dar ir dėl to, kad visi kalba, jos šitas balius mūsų tinkle bus paskutinis. Tokių balių tradiciją buvo įvedęs generalinis tinklo direktorius, tačiau dabar mūsų tinklas, kaip mums puse lūpų pranešė, – perparduotas rusams. Taigi, šitas balius buvo tarsi senojo vadovo išlydėtuvės ir naujojo pristatymas.

Nors naujas generalinis dar net nespėjęs gerai apšilti kojų, pas mus jau vyksta didžiulės permainos. Įvesta nauja kasininkių apranga, prasidėjo dar didesni taupymai (netgi atėjo nurodymas sumažinti parduotuvėje apšvietimą).

Jau atsirado rusiškų saldainių, mums pranešė, kad artimiausiu metu padaugės ir rusiškos degtinės. Mes juokaujam, kad lietuviškus produktus pamažu iškeisime į rusiškus, jei jau naujas vadovas iš karto imasi tokios politikos.

Šiaip pačiu baliumi esu šiek tiek nusivylusi. Visais metais šventė vykdavo pajūryje, o dabar visus suvarė į tokį stadioną. Nueiti kur nors pasivaikščioti mums buvo uždrausta, nes mus saugojo apsauga. Gavome tokius pietų ir vakarienės talonus ir iki vakaro galėjome išgerti po tris 0,5 litro alaus ir du 0,25 litro sidro. Vakare gėrimai jau liejosi laisvai.

Būtent per šiuos balius mums dažniausiai pristatomos ir artimiausios naujienos, planai. Keista, bet šį kartą mums niekas nieko oficialiai nepasakojo, nors visi žino, kad keičiasi vadovybė ir laukia, kad kokių nors tikslių žinių. Kas keisis, ko tikėtis ir t.t.

Dabar tas naujas vadovas kelia tik šiokį tokį nerimą. Mes nežinome, kaip jis dirbs, tik matome rusiškos produkcijos stūmimą. O iš taupymo nurodymų sprendžiam, kad jokių linksmybių nebus. Aišku, apie atlyginimų kitimą mūsų naudai, taip pat niekas net už uždarų durų nebesvajoja.

Daugiau kasininkės dienoraščio tekstų - pinigukarta.lt

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.