Politikai rinkėjų balsus medžioja net kapinėse

Pasipuošęs, gražiai kalba ir šypsosi. Kas? Politikas prieš rinkimus. Tokia naujoviška mįslė ateina į galvą stebint, kas vyksta Lietuvoje, nenumaldomai artėjant Seimo rinkimams. Susidaro toks įspūdis, kad į šiltas kėdes įsitaisyti norintys įvairių politinių partijų atstovai dabar tiesiog neriasi iš kailio norėdami patikti rinkėjams. Pasirodo, dėl šio „švento“ tikslo net senas lietuvių paprotys nedrumsti mirusiųjų ramybės paminamas.

Politikų veidai šypsosi net kapinių skelbimų lentoje. U. Griciūnienės nuotr.
Politikų veidai šypsosi net kapinių skelbimų lentoje. U. Griciūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Uršulė Griciūnienė

Oct 1, 2012, 6:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:54 AM

Kandidatai į Seimą būriais laksto į bet kurią juos kviečiančią televizijos laidą, žurnalistams atveria iki tol devyniais užraktais saugotų savo namų duris, maloniai su eiliniais piliečiais bendrauja atrūkę į kokią miestelio ar bažnytkaimio šventę.

Į priešrinkiminę finišo tiesiąją išbėgusių politikų išradingumui (o gal – įžūlumui?) ribų nėra. Tuo pati įsitikinau nuvažiavusi aplankyti savo šviesios atminties tėvuko kapo į mažas, jaukias Subačiaus miestelio (Kupiškio r. ) kapinaites.

Kapinių skelbimų lentoje šalia kitos kapinių lankytojams svarbios informacijos – jų prižiūrėtojos telefono numerio, duobkasių ir kapų tvarkymo paslaugas reklamuojančių skelbimų švietė trijų kostiumuotų vyrų šypsenos. Čia buvo prisegti net du tokie patys Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatus reklamuojantys plakatai.

Lietuviai nuo senų senovės stengiasi, kad nebūtų drumsčiama mirusiųjų ramybė. Tik politikams, o šiuo atveju, greičiausiai – pernelyg uoliems jų rinkimų kampanijos vykdytojams, nieko švento jau nebėra. O gal tikslas pateisina priemones?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.