Lietuviška kaimynystė: dviratininkai auklėjami praduriant padangas

Niekada nemaniau, kad rakinamoje laiptinėje, kur, rodos, gyvena padorūs žmonės, gali nutikti panašūs dalykai. Kasdien į darbą važiuoju dviračiu. Vasarą rišdavau jį lauke prie laiptinės, kol vieną dieną per mano atostogas dviratį pavogė. Gavau dovanų kitą, nusipirkau brangią spyną ir pažadėjau sau daugiau lauke dviračio nebelaikyti. Ir ką jūs manot?! Už poros dienų rakinamoje laiptinėje radau nuleistas abi dviračio padangas, jos buvo pradurtos. Dar po savaitės tas pats nutiko su manimi gyvenančiai draugei, trečios namų merginos dviračiui pradūrė tik vieną – galinę padangą.

Trijų merginų dviračių padangas pradūrė žmogus, kuris gyvena toje pačioje rakinamoje laiptinėje. J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Trijų merginų dviračių padangas pradūrė žmogus, kuris gyvena toje pačioje rakinamoje laiptinėje. J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita

Oct 5, 2012, 12:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:20 AM

Pripažinsiu, kai paslaptingasis kaimynas pradūrė abi padangas, dviračiai stovėjo netinkamoje vietoje – pririšti prie turėklų iš tos laiptų pusės, kuria žingsniuoja žmonės. Įsivaizduoju, kad senyvo amžiaus ar žmogui su negalia tai galėjo sukelti nepatogumų. Bet leiskit pasiaiškinti – vieta po laiptais (beje, ten trečios merginos dviratis ylažmogiui irgi užkliuvo) buvo jau perpildyta 4 ar 5 dviračiais ir dar vienas ten niekaip netilpo. Ne vietoje prirakintą dviratį du kartus palikau ne visai dienai, o tik vakarui ir nakčiai. Draugė – popietei. Trečioji iš mūsų vieną dviračio kamerą prarado be jokios kaltės – jos dviratis stovėjo po laiptais.

Pikčiausia, kad užuot parašęs raštelį ar kitaip davęs suprasti, kad jam (o gal jai?) nepatinka toks mūsų dviračių „parkavimas“, žmogus ėmė ir suniokojo mūsų turtą. Už dviejų kamerų keitimą dviračių taisykloje sumokėjau 44 litus. O blogiausia, kad pasijutau pažeminta. Negi tik tokiomis priemonėmis su manimi galima susikalbėti? Negi nebūčiau reagavusi į žmogiškesnes „žinutes“?

Labai nusivyliau mūsų nesugebėjimu komunikuoti tarpusavyje. Nežinau, kas tas žmogus, bet tikiuosi, kad jam nors truputį liūdna dėl to, kaip jis pasielgė. Mano draugė kreipėsi dėl šio įvykio į policiją. Didžiuojuosi ja, taip ir turi elgtis pilietiški žmonės. Jei ne tam, kad būtų išaiškintas kaltininkas, tai bent jau dėl statistikos, kad būtų užfiksuota, kaip skriaudžiami dviratininkai.

O man pačiai pritrūko tikėjimo policija. Aš niekur nesikreipiau. Nuvažiavau, pasikeičiau kameras ir tiek. Gaila laiko. Nors jei policija atvažiuotų ir atliktų rimtą tyrimą (bent jau apklaustų kaimynus) ir aš rašyčiau pareiškimą!

Labai gaila ir liūdna, kad žmonės taip nemoka kalbėtis ir gražiai spręsti problemų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.