Nesąžininga, kad visų emigrantų balsai atiteks vienos rinkimų apygardos politikams!

Esu išeivė iš Lietuvos, gyvenu JAV. Tačiau dar nesiryžtu priimti šios valstybės pilietybės, nes nesinori prarasti savo šalies pilietybės. Kaip ir visi, laukiu tos dienos, kada bus įmanoma dviguba pilietybė, o laukdama pasiliksiu lietuviškąją.

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvilė Kazakevičiūtė

Oct 11, 2012, 5:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:31 AM

Kaip Lietuvos respublikos pilietė reiškiu pareigą dalyvauti Seimo rinkimuose ir referendume dėl atominės elektrinės. Tai bus ir mano pirmasis balsavimas, nes sulaukiau tokio amžiaus, kai gavau teisę balsuoti, dėl to tai man yra labai svarbu. Todėl pasirinkau važiuoti į Lietuvos konsulatą, o ne balsuoti paštu.

Tačiau pradėjus domėtis rinkimais sužinojau, kad visi išeiviai yra priregistruoti prie Naujamiesčio apygardos (Nr.1). Manau, kad tai yra nesąžininga visų emigrantų atžvilgiu ir, aišku, visos Lietuvos žmonių. Kodėl tie kandidatai į Seimą, kurie yra užsiregistravę Naujamiesčio apygardoje, turi gauti visus išeivių balsus?

Suprantu, kad tai - sudėtinga situacija, nes kaip kitaip galima būtu paskirstyti mūsų balsus... Tiesiog norėjau pareikšti savo nuomonę, nes iš savo klasės draugų amerikiečių pasimokiau, kaip reikia aktyviai dalyvauti savo valstybės politiniame gyvenime, o ne atsiriboti, kaip daugelis jaunų žmonių daro Lietuvoje.

Dabar, kai vyksta aktyvus kandidatų į JAV prezidentus varžymasis, matau, kaip žmonėms, o ypač jaunimui svarbu, kas vadovaus jų valstybėje. Labai norėčiau, kad ir Lietuvoje būtų kas nors panašaus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.